Τα ζυμαρικά δεν καταναλώνονται μόνο ως κυρίως πιάτο, αλλά μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σαν βασικό συστατικό για να φτιάξουμε μακαρονοσαλάτα.
Ένα δροσερό πιάτο που δεν μας φουσκώνει και είναι ιδιαίτερα νόστιμο. Μπορούμε να χρησιμοιήσουμε αρκετά είδη ζυμαρικών, όπως βίδες, πένες κ.α
Τα ζυμαρικά στη συγκεκριμένη συνταγή είναι οι φαρφάλες.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ
- ½ κιλό φαρφάλες- ή ό,τι άλλο της προτίμησής σας
- 1 κόκκινη, 1 κίτρινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένες σε λωρίδες και χωρίς τους σπόρους.
- 1 αγγούρι χωρίς σπόρους
- 1 τσαμπί μικρά ντοματάκια τσέρι κομμένα στη μέση
- 1 φλιτζάνι σος μπαλσάμικο
- 1 φλιτζάνι τυρί φέτα που θα έχετε λιώσει με το πιρούνι
- 1/3 φλιτζανιού φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό, προσθέστε αλάτι και, αφού βράσει, ρίξτε μέσα τα μακαρόνια. Αφήστε τα μέχρι να γίνουν al dente -μπορεί να μην το συνηθίζετε, όμως έτσι τρώγονται οι μακαρονοσαλάτες. Ένα μυστικό για να το πετύχετε αυτό, είναι να τα αφήσετε να βράσουν 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Μόλις ετοιμαστούν, σουρώστε τα και ξεπλύνετε με δροσερό νερό της βρύσης για να κρυώσουν.
Στη συνέχεια, σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά τα κρύα πλέον μακαρόνια, τα λαχανικά, τη φέτα και την σος μπαλσάμικο. Αλατοπιπερώστε για γεύση και σερβίρετε.