Το barbeque είναι μια αγαπημένη συνήθεια και η Κυριακή φαντάζει ιδανική μέρα για να μαζευτεί η οικογένεια ή η παρέα και να ψήσει στο μπαλκόνι ή στην αυλή.
Το barbeque είναι μια ευχάριστη διαδικασία, η οποία όμως έχει μερικά tips που πρέπει να τα γνωρίζουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Εάν θες να διοργανώσεις ένα barbeque τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν αρκετά.
Βάλτε τα κρέατα σε μαρινάδα από το βράδυ.
Εάν ψήνετε με κάρβουνα καλό είναι να βάλετε μέσα λίγα ξύλα ή πριονίδια για να δώσουν καπνιστή γεύση στα κρέατα.
Τοποθέτησε για λίγα λεπτά τα κρέατα στο κέντρο της σχάρας μέχρι να καψαλιστούν και στην συνέχεια άπλωσέ τα.
Μην τρυπάτε το κρέας με πιρούνι ή μαχαίρι για να δείτε εάν έχουν ψηθεί γιατί τότε δεν θα γίνουν ζουμερά.
Τοποθέτησε τα κρέατα στη σειρά στη σχάρα και αναποδογύρισέ τα όταν έχουν πάρει το σχέδιο της σχάρας.
Το κρέας ψήνεται για λίγα λεπτά και ενώ το έχουμε βγάλει από την σχάρα, γι’ αυτό καλό είναι να τα κατεβάσετε τε λίγο πριν το επιθυμητό ψήσιμο.
Μπορείτε να τ’ αφήσετε για λίγα λεπτά να κρυώσουν ελαφρά έτσι ώστε να τα φάτε πιο εύκολα.
Θα πρέπει να έχετε ειδική τσιμπίδα για το barbeque έτσι ώστε να μην καίγεστε όταν πάτε να τα βγάλετε από τη σχάρα ή να τ’ αναποδογυρίσετε.
Τα περισσότερα κρέατα θέλουν από 15 λεπτά έως 20 για να ψηθούν εκτός εάν είναι μπριζόλα που τότε θα πρέπει να το ψήσετε παραπάνω.
Τέλος, να θυμάστε ότι μπορεί οι άντρες να φημίζονται ως οι καλύτεροι ψήστες, αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε εξίσου καλά και εμείς.