Η κρέμα πορτοκαλιού αποτελεί ένα από τα πιο δροσιστικά επιδόρπια που μπορούμε να γευτούμε.
Η συνταγή για κρέμα πορτοκαλιού είναι πολύ εύκολη και γρήγορη και μπορείς να την φτιάξεις με απλά υλικά που υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σου.
Υλικά για 8 μερίδες:
- 600 ml γάλα
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 300 γρ. ζάχαρη
- 2 πορτοκάλια
Εκτέλεση:
Στύβουμε το 1½ πορτοκάλι και κόβουμε το άλλο μισό σε φέτες.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα και τη ζάχαρη να ζεσταθούν ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα.
Μοιράζουμε την κρέμα πορτοκαλιού σε μπολ, και τα αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο να κρυώσει η κρέμα.
Γαρνίρουμε με τις φέτες πορτοκαλιού και σερβίρουμε.