Το σουφλέ κοτόπουλο είναι μια ωραία ιδέα για το χριστουγεννιάτικο menu.
Εάν θέλετε κάτι που να κάνει τη διαφορά μία εξαιρετική ιδέα είναι το σουφλέ κοτόπουλο με ποικιλία τυριών, μανιτάρια και μπέικον.
Το σουφλέ κοτόπουλο σίγουρα δε θα περάσει απαρατήρητο στο γιορτινό τραπέζι, αφού πρόκειται για ένα φαγητό, που σαν βασικό υλικό έχει το κοτόπουλο.
Το κοτόπουλο αρέσει και στους μικρούς και στους μεγάλους και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα υλικά, θα έχετε μια πανδαισία γεύσεων.
ΥΛΙΚΑ
- 2 φιλέτα κοτόπουλου
- 150 γρ. τυρί γκούντα
- 150 γρ. τυρί κασέρι
- 150 γρ. τυρί ρεγκάτο
- 150 γρ. γραβιέρα
- 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια
- 4 κ.σ ελαιόλαδο
- 6 φέτες μπέικον
- 350 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- 1 αυγό
- 150 γρ τυρί για τοστ
- Ρίγανη
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένετε το κοτόπουλο.
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε αρκετό νερό και μόλις ξεκινήσει να βράζει ρίχνετε το φιλέτο. Το βράζετε για 20 λεπτά και έπειτα το σουρώνετε και το κόβετε σε μικρά κυβάκια.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο- χρησιμοποιώντας μόνο το λευκό του μέρος.
- Χαμηλώνετε την ένταση της εστίας και το σοτάρετε για 2 με 3 λεπτά. Προσθέτετε τα μανιτάρια και το μπέικον κομμένα σε φέτες και τα σοτάρετε για 3 με 4 λεπτά.
- Σε ένα μπολ τοποθετείτε το αυγό. Ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύετε ελαφρώς.
- Προσθέτετε το μείγμα στα υλικά που σοτάρατε και τα ανακατεύετε καλά. Αφήνετε για δύο λεπτά και αποσύρετε από την εστία.
- Σε ένα πυρίμαχο σκεύος τοποθετείτε τα κυβάκια από το βρασμένο κοτόπουλο και το μείγμα με τη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε όλες τις ποικιλίες τυριών, αφού τις έχετε τρίψει. Ανακατεύετε και προσθέτετε αλάτι, ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και καλύπτετε όλα τα υλικά με τις φέτες από το τυρί για τοστ.
- Καλύπτετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50 λεπτά περίπου.
- Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει το τυρί.
- Βγάζετε το σκεύος από το φούρνο, κόβετε το σουφλέ κοτόπουλου σε κομμάτια, τα τοποθείτε στη πιατέλα και τα σερβίρετε.