Τα γλυκά, όπως και να το κάνουμε είναι πειρασμός. Είτε κάνουμε διατροφή είτε όχι δεν λείπoυν από κανένα τραπέζι.
Και αν περιέχει και σοκολάτα, ακόμα καλύτερα. Η σοκολάτα ήταν , είναι και θα είναι η πρώτη επιλογή όταν θέλουμε να φάμε κάτι γλυκό.
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ένα είδος σουφλέ με γεύση black forest. Ένα πεντανόστιμο γλυκό που αν το δοκιμάσετε θα θέλετε να ξαναφάτε.
ΥΛΙΚΑ
- 150 γρ. γάλα
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 150 γρ. κουβερτούρα
- 3 κρόκους, από μεσαία αβγά
- 3 ασπράδια, από μεσαία αβγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 200 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- 100 γρ. σαντιγί
- κουβερτούρα, τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το κορν φλάουρ και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα χειρός μέχρι να δέσει το μείγμα για 3-4 λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και προσθέτουμε το ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τους κρόκους στο μπολ και ανακατεύουμε.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια, αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη σε 3 δόσεις μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
Βάζουμε 1 κουτάλα από τη μαρέγκα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά για να μην πέσει ο όγκος της μαρέγκας.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλες ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε 6 ράμεκιν.
Ισιώνουμε την επιφάνειά τους για να μην σπάσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος και ψήνουμε για 8-12 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως με το γλυκό του κουταλιού, σαντιγί και κουβερτούρα τριμμένη.