fbpx

Σνίτσελ κοτόπουλο στο τηγάνι ή στο φούρνο

Το σνίτσελ είναι ένα νόστιμο φαγητό που γίνεται στο τηγάνι ή στο φούρνο. Συνδυάζεται με πατάτες,  ρύζι,  πράσινη σαλάτα, ακόμα και με ψητά λαχανικά.

Το σνίτσελ είναι ένα εύκολο φαγητό που δεν θέλει πολύ χρόνο για να ετοιμαστεί.

 

ΥΛΙΚΑ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΝΙΤΣΕΛ

  • 2 κομμάτια φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 φλ. παρμεζάνα
  • 2 φλ. ψίχουλα ή φρυγανιά
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3-4 αυγά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

  • 5 πατάτες
  • 250 γραμ. γάλα
  • 250 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κλ. θυμάρι
  • λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 100 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
  • 100 γραμ. Παρμεζάνα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΑ ΣΝΙΤΣΕΛ ΠΑΝΕ

Κόβουμε σε λεπτές φέτες το φιλέτο κοτόπουλο και το χτυπάμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες να γίνει πλακέ.

Ανακατεύουμε τα ψίχουλα με το τυρί, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο.

Βάζουμε σε τρία διαφορετικά μπολ το αλεύρι, τα αυγά και τα ψίχουλα.

Βουτάμε κάθε κομμάτι με τη σειρά στο αλεύρι, τινάζουμε μετά στο αυγό και τέλος, τινάζουμε στα ψίχουλα. Αφήνουμε σε λαδόκολλα για 30′ στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα.

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τα σνίτσελ για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Εναλλακτικά, ψήνουμε τα σνίτσελ κοτόπουλο στο φούρνο, στον αέρα στους 200ºC . Τα βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15′.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ºC. Σε κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα, το γάλα, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, το δαφνόφυλλο και το θυμάρι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές, σχεδόν διάφανες φέτες. Τις ρίχνουμε στην κρέμα και σιγοβράζουμε για 4′. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Απαλά ανακατεύουμε τις πατάτες να ξεκολλήσουν μεταξύ τους. Βγάζουμε τις πατάτες με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο, βαθύ σκεύος.

Ρίχνουμε το σχοινόπρασο, τη γραβιέρα και την παρμεζάνα στην κρέμα και ανακατεύουμε να λιώσουν. Περιχύνουμε με την κρέμα.

Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και βάζουμε βάρος στην επιφάνεια της πίτας.
Ψήνουμε για 25′ -30′. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10′ μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Αφήνουμε να σταθεί 10′ και έπειτα σερβίρουμε.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μύδια: Εύκολη και καλοκαιρινή συνταγή

Τα μύδια είναι από τα οστρακοειδή που όταν βγαίνουμε έξω για φαγητό, είναι από τα πρώτα πιάτα που παραγγέλνουμε. Ιδίως το καλοκαίρι, που είναι η...

Kardashian: Το τέλος του reality της οικογένειας μετά από 14 χρόνια

Ήταν 14 Οκτωβρίου του 2007, όταν έκανε πρεμιέρα το πρώτο επεισόδιο του reality της οικογένειας Kardashian, με το τίτλο «Keeping up with the Kardashians». Το...

Λάθη που κάνουμε στο πλύσιμο των σεντονιών

Τα καθαρά σεντόνια  που μοσχοβολάνε αρώματα είναι αυτό που αναζητάμε για έναν ιδανικό ύπνο. Άλλο είναι να κοιμόμαστε σε σεντόνια που έχουν καιρό ν' αλλαχτούν...

Έφη Αχτσιόγλου: Στιλιστικός αέρας ανανέωσης στη Βουλή

Η Έφη Αχτσιόγλου γεννήθηκε στις 4 Ιανουαρίου το 1985 στα Γιαννιτσά. Ολοκλήρωσε  τις προπτυχιακές σπουδές της στη Νομική του ΑΠΘ και το 2009 απέκτησε το...

Survivor: Γνωρίστε τη «γαζέλα της Μυκόνου», Ελίζαμπεθ Ελέτσι

Η Ελίζαμπεθ Ελέτσι μπήκε την περασμένη Κυριακή στο Survivor 4 για να ενισχύσει την ομάδα των Διασήμων. Όπως φάνηκε από την πρώτη στιγμή, η «γαζέλα...