Σνίτσελ κοτόπουλο στο τηγάνι ή στο φούρνο

Το σνίτσελ είναι ένα νόστιμο φαγητό που γίνεται στο τηγάνι ή στο φούρνο. Συνδυάζεται με πατάτες,  ρύζι,  πράσινη σαλάτα, ακόμα και με ψητά λαχανικά.

Το σνίτσελ είναι ένα εύκολο φαγητό που δεν θέλει πολύ χρόνο για να ετοιμαστεί.

 

ΥΛΙΚΑ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΝΙΤΣΕΛ

  • 2 κομμάτια φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 φλ. παρμεζάνα
  • 2 φλ. ψίχουλα ή φρυγανιά
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3-4 αυγά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

  • 5 πατάτες
  • 250 γραμ. γάλα
  • 250 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κλ. θυμάρι
  • λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 100 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
  • 100 γραμ. Παρμεζάνα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΑ ΣΝΙΤΣΕΛ ΠΑΝΕ

Κόβουμε σε λεπτές φέτες το φιλέτο κοτόπουλο και το χτυπάμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες να γίνει πλακέ.

Ανακατεύουμε τα ψίχουλα με το τυρί, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο.

Βάζουμε σε τρία διαφορετικά μπολ το αλεύρι, τα αυγά και τα ψίχουλα.

Βουτάμε κάθε κομμάτι με τη σειρά στο αλεύρι, τινάζουμε μετά στο αυγό και τέλος, τινάζουμε στα ψίχουλα. Αφήνουμε σε λαδόκολλα για 30′ στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα.

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τα σνίτσελ για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Εναλλακτικά, ψήνουμε τα σνίτσελ κοτόπουλο στο φούρνο, στον αέρα στους 200ºC . Τα βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15′.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ºC. Σε κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα, το γάλα, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, το δαφνόφυλλο και το θυμάρι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές, σχεδόν διάφανες φέτες. Τις ρίχνουμε στην κρέμα και σιγοβράζουμε για 4′. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Απαλά ανακατεύουμε τις πατάτες να ξεκολλήσουν μεταξύ τους. Βγάζουμε τις πατάτες με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο, βαθύ σκεύος.

Ρίχνουμε το σχοινόπρασο, τη γραβιέρα και την παρμεζάνα στην κρέμα και ανακατεύουμε να λιώσουν. Περιχύνουμε με την κρέμα.

Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και βάζουμε βάρος στην επιφάνεια της πίτας.
Ψήνουμε για 25′ -30′. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10′ μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Αφήνουμε να σταθεί 10′ και έπειτα σερβίρουμε.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα ζώδια που έχουν «καβούρια» στις τσέπες τους

Η τσιγκουνιά είναι το χειρότερο ελάττωμα που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος. Αυτό παρατηρείται σε πολλές περιστάσεις. Αν για παράδειγμα βγείτε για φαγητό, και...

GNTM: Ηλιάδου-Στεργίου: Είναι ζευγάρι οι πρώην παίκτες;

Μπορεί το GNTM 3 να έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό, αρκετοί από τους συμμετέχοντες ωστόσο εξακολουθούν να απασχολούν τα media τόσο με τις αποκαλύψεις...

Tips για αξιοζήλευτους γλουτούς

Με αυτά τα tips για γλουτούς θ' αποκτήσεις το τέλειο αποτέλεσμα και δεν θα περνάς απαρατήρητη. Οι γλουτοί δεν «χτίζονται» μέσα σ' ένα βράδυ.  Χρειάζεται...

Συγκλονίζει η Σοφία Μπεκατώρου για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε

Εικοσιένα χρόνια μετά τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, η Σοφία Μπεκατώρου «λύνει» τη σιωπή της και μιλάει για...

Πρώτο Ραντεβού; 10+1 outfits για να κλέψεις τις εντυπώσεις

Πρώτο ραντεβού και το άχγος σου «χτυπάει» κόκκινο για το τι πρέπει να βάλεις για να κλέψεις όλες τις εντυπώσεις και να τον εντυπωσιάσεις...