fbpx

Σνίτσελ κοτόπουλο στο τηγάνι ή στο φούρνο

Το σνίτσελ είναι ένα νόστιμο φαγητό που γίνεται στο τηγάνι ή στο φούρνο. Συνδυάζεται με πατάτες,  ρύζι,  πράσινη σαλάτα, ακόμα και με ψητά λαχανικά.

Το σνίτσελ είναι ένα εύκολο φαγητό που δεν θέλει πολύ χρόνο για να ετοιμαστεί.

 

ΥΛΙΚΑ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΝΙΤΣΕΛ

  • 2 κομμάτια φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 φλ. παρμεζάνα
  • 2 φλ. ψίχουλα ή φρυγανιά
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3-4 αυγά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

  • 5 πατάτες
  • 250 γραμ. γάλα
  • 250 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κλ. θυμάρι
  • λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 100 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
  • 100 γραμ. Παρμεζάνα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΑ ΣΝΙΤΣΕΛ ΠΑΝΕ

Κόβουμε σε λεπτές φέτες το φιλέτο κοτόπουλο και το χτυπάμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες να γίνει πλακέ.

Ανακατεύουμε τα ψίχουλα με το τυρί, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο.

Βάζουμε σε τρία διαφορετικά μπολ το αλεύρι, τα αυγά και τα ψίχουλα.

Βουτάμε κάθε κομμάτι με τη σειρά στο αλεύρι, τινάζουμε μετά στο αυγό και τέλος, τινάζουμε στα ψίχουλα. Αφήνουμε σε λαδόκολλα για 30′ στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα.

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τα σνίτσελ για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Εναλλακτικά, ψήνουμε τα σνίτσελ κοτόπουλο στο φούρνο, στον αέρα στους 200ºC . Τα βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15′.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ºC. Σε κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα, το γάλα, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, το δαφνόφυλλο και το θυμάρι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές, σχεδόν διάφανες φέτες. Τις ρίχνουμε στην κρέμα και σιγοβράζουμε για 4′. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Απαλά ανακατεύουμε τις πατάτες να ξεκολλήσουν μεταξύ τους. Βγάζουμε τις πατάτες με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο, βαθύ σκεύος.

Ρίχνουμε το σχοινόπρασο, τη γραβιέρα και την παρμεζάνα στην κρέμα και ανακατεύουμε να λιώσουν. Περιχύνουμε με την κρέμα.

Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και βάζουμε βάρος στην επιφάνεια της πίτας.
Ψήνουμε για 25′ -30′. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10′ μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Αφήνουμε να σταθεί 10′ και έπειτα σερβίρουμε.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποια είναι τα οφέλη των παραμυθιών για τα παιδιά σας

Τα παιδικά μας χρόνια είναι αυτά που θα μας μείνουν αξέχαστα. Και συγκεκριμένα οι φορές που ο παππούς και η γιαγιά μας διάβαζαν παραμύθια...

Chanel: Με άρωμα Hollywood η νέα συλλογή της

Ο οίκος Chanel, έκανε την έκπληξη, αφού η νέα του συλλογή είναι εμπνευσμένη από το Hollywood. Η Virgini Viard σχετικά με τη νέα spring 2021...

50άρες ίσον με δύο 25άρες: Γυναίκες της showbiz με σώμα που θα ζήλευαν πολλές (pics)

Ομολογουμένως, στην εγχώρια showbiz θα βρεις γυναίκες, οι οποίες αν και έχουν ξεπεράσει τα 50 έτη, έχουν αγαλματένιο κορμί που πολλές νεαρές - ή...

Πεντανόστιμη φάβα από ρεβίθια

Σας αρέσουν τα ρεβίθια; Αν η απάντηση είναι «ναι», σίγουρα και η φάβα θα σας ξετρελάνει. Η φάβα είναι ένα ορεκτικό που πάντα πρέπει να...

Jacket: Το κατάλληλο ρούχο για το Φθινόπωρο

Το φθινόπωρο είναι πλέον γεγονός και η ανανέωση της γκαρνταρόμπας μας ... επιβάλλεται. Είναι η εποχή που μας μπερδεύει καθώς, ο καιρός είναι άστατος και...