Σε όλους είναι γνωστά τα french toast. Eίναι ένα ιδανικό πρωινό που μας «κρατάει» μέχρι την ώρα του μεσημεριανού φαγητού. Μπορεί να καταναλωθεί ακόμα και σαν branch.
Μια εύκολη συνταγή που μπορείτε να δοκιμάσετε να την εκτελέσετε και στο σπίτι. Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.
ΥΛΙΚΑ
- 2 μεγάλα αυγά
- 4 κουταλιές γάλα
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 φέτες ψωμί του τοστ
- 1 κ.σ μουστάρδα
- 1 κ.σ μαγιονέζα
- 150 γρ. χοντρές φέτες ζαμπόν
- 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 1 κ.σ βούτυρο
- λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
- μέλι για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και το γάλα. Προσθέτουμε αλάτι και λίγο πιπέρι. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τα σάντουιτς. Αλείφουμε τις φέτες με λίγο μουστάρδα, λίγο μαγιονέζα και κάνουμε στρώση το ζαμπόν και το τυρί. Κλείνουμε κάθε σάντουιτς και το πιέζουμε με το χέρι να κολλήσουν τα υλικά.
Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε μεγάλο τηγάνι και λιώνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο. Βουτάμε τα σάντουιτς στα χτυπημένα αυγά κι από τις δύο πλευρές. Τα κρατάμε λίγο να στραγγίσουν και τα βάζουμε στο ζεστό τηγάνι.
Ψήνουμε κάθε σάντουιτς σε μέτρια φωτιά για δύο με τρία λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να λιώσει το τυρί.
Για αυτή τη συνταγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψωμί και 2-3 ημερών.