Κις λορέν όνομα και πράγμα. Ένα γευστικό ορεκτικό που θα σας ανοίξει την όρεξη και ταυτόχρονα μπορεί να σας χορτάσει.
Εύκολη και γρήγορη συνταγή και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας αφήσει ευχαριστημένους.
ΥΛΙΚΑ
- βούτυρο, για τις φόρμες
- 300 γρ. έτοιμη ζύμη τάρτας εμπορίου
- 2 φέτες μπέικον
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 2 αβγά, μέτρια
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- αλάτι
- πιπέρι
- ρόκα, για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Βουτυρώνουμε ελαφρώς 4 ατομικές ταρτιέρες διαμέτρου 8 εκ.
Ανοίγουμε την έτοιμη ζύμη τάρτας στον πάγκο εργασίας.
Χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό κουπ πατ διαμέτρου 10 εκ. ή ένα μαχαίρι κόβουμε 4 δίσκους ζύμης, τους οποίους βάζουμε πάνω στις ατομικές ταρτιέρες.
Καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα της κάθε φόρμας με τη ζύμη.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε την κάθε βάση ζύμης σε αρκετά σημεία.
Απλώνουμε μεμβράνη σε κάθε ταρτάκι και ρίχνουμε όσπρια για βάρος ώστε να μη φουσκώσουν.
Βάζουμε τις φόρμες στον φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν ελαφρά.
Αφαιρούμε τις φόρμες από τον φούρνο και βγάζουμε το βάρος.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον, τον μαΪντανό και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη γραβιέρα, τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι.