fbpx

Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα της γιαγιάς

Η χριστουγεννιάτικη πουτίγκα είναι μια συνταγή που μου θυμίζει τη γιαγιά μου.

Η παρακάτω συνταγή έχει μεγάλη συναισθηματική αξία, καθώς μας την έφτιαχνε κάθε Χριστούγεννα.

Η χριστουγεννιάτικη πουτίγκα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό- το γλυκό των Χριστουγέννων, όπως το ονομάζουν- που δε πρέπει να λείπει από κανένα γιορτινό τραπέζι.

Με τη συνταγή που θα σας παραθέσω, θέλω να τιμήσω τη μνήμη της.

συνταγή για χριστουγεννιάτικη πουτίγκα της γιαγιάς

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ ΜΑΣ
  • 300 γρ. αμύγδαλα
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. φρυγανιά
  • 8 αυγά
  • 1 κ.γ σόδα
  • 1 μικρό ποτήρι κονιάκ
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.γ μπέικιν

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Λιώνουμε τα αμύγδαλα όπως είναι και στη συνέχεια τη φρυγανιά.
  2. Στη φρυγανιά βάζουμε ένα κουταλάκι μπέικιν.
  3. Βάζουμε μαζί τα αμύγδαλα, την φρυγανιά και το μπέικιν.
  4. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για πολύ ώρα.
  5. Στη συνέχεια τα ασπράδια τα κάνουμε μαρέγκα και τα ρίχνουμε στους κρόκους.
  6. Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα, την φρυγανιά, τα αυγά, την σόδα διαλυμένη στο κονιάκ και ύστερα στο μείγμα ρίχνουμε τη βανίλια.
  7. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα.
  8. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα
  9. Βάζουμε τη φόρμα στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ
  1. 300 γρ. ζάχαρη
  2. 300 γρ. νερό
  3. Φλούδες λεμονιού
  4. Βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  1. Βράζουμε το νερό με τις φλούδες για 5 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
  3. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη βανίλια
  4. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το ρίχνουμε στο γλυκό όσο είναι ζεστό

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ
  1. 1 μπουκάλι γάλα
  2. 3 κρόκοι αυγών
  3. 240 γρ. ζάχαρη
  4. ¾ φλιτζάνι του τσαγιού κορν φλάου
  5. 1 ποτηράκι του ποτού κονιάκ
  6. Ξύσμα ενός μεγάλου λεμονιού
  7. 2 βανίλιες
  8. 1 κ.σ βούτυρο φρέσκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Αναμειγνύουμε το γάλα, χλιαρό μαζί με το κορν φλάου και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  2. Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο, τους κρόκους, αφού τους έχουμε χτυπήσει και τη ζάχαρη.
  3. Το ξαναβάζουμε στη φωτιά και το ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.
  4. Το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ξύσμα, το κονιάκ και τις βανίλιες.
  5. Πασπαλίζουμε αμέσως την κρύα πουτίγκα.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάθε πότε και πως πρέπει να πλένεις τα σεντόνια σου

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά. Αυτό φαίνεται από πολλά πράγματα που κάνουμε στη καθημερινή μας ζωή. Από τη προσωπική μας υγιεινή μέχρι τη...

Χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια: 5 νέες ιδέες

Έχοντας μπει εν μέρει σε ένα εορταστικό κλίμα, τι πιο όμορφο από το να ασχοληθούμε στον ελεύθερο χρόνο μας με χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια; Τα Χριστούγεννα...

Οι virtual boutiques των Dolce & Gabbana κάνουν πιο εύκολες τις αγορές σου

Οι Dolce & Gabbana έχουν ανεβάσει ψηλά τον πήχη, όχι μόνο στη μόδα, αλλά και στις διαδικτυακές αγορές.  Εάν είσαι λάτρης του οίκου μόδας, Dolce...

Braless: 4 μύθοι για τη χρήση του σουτιέν

Εκατομμύρια γυναίκες έχουν σκεφτεί πόσο πιο «ελεύθερες» θα ένιωθαν αν η χρήση του σουτιέν δεν ήταν άτυπα «υποχρεωτική». Προς το παρόν δεν υπάρχουν μελέτες...

Σίσσυ Χρηστίδου: Με αυτή τη φωτογραφία αποχαιρέτησε το 2020

Ήταν μια χρονιά δύσκολη για όλους και θέλαμε να φύγει όσο πιο γρήγορα γίνεται.  Το 2020 ήταν μια χρονιά μας στέρησε πάρα πολλά πράγματα. Φοβηθήκαμε...