Ποιος δεν θα έλεγε «όχι» σε μια αφράτη, λαχταριστή, πεντανόστιμη πίτσα. Όλοι μας είμαστε φαν της και όχι άδικα.
Μπορείς, τώρα και εσύ να δοκιμάσεις μια συνταγή εύκολη για πίτσα που θα σε ξετρελάνει.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΖΥΜΗ
– 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 125 γρ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
– 200 γρ. χλιαρό γάλα
– 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
– 1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι
– 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
– 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
ΣΑΛΤΣΑ
– 1 συσκευασία αποφλοιωμένα ντοματάκια
– 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
– 1 πρέζα ζάχαρη
– αλάτι, πιπέρι
– λίγο φρέσκο βασιλικό
ΓΕΜΙΣΗ
– ζαμπόν ή γαλοπούλα
– γκούντα
– μοτσαρέλα μπαστούνι
– πιπεριά πράσινη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη βάζουμε τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε να ενωθούν σε μπάλα.
Ετοιμάζουμε την εύκολη σάλτσα για την πίτσα. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτας σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Με ένα πιρούνι πατάμε τα ντοματάκια να λιώσουν και αφήνουμε να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Λαδώνουμε καλά ένα μεγάλο ταψί. Με τα δάχτυλά μας απλώνουμε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Απλώνουμε την σάλτσα, γαρνίρουμε την πίτσα με φέτες ζαμπόν, φέτες ή τρίμματα τυριού και τέλος με φέτες πιπεριάς. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει