Αυτό το ορεκτικό σίγουρα θα το λατρέψουν οι φαν της πιπεριάς Φλωρίνης. Δεν έχει ιδιαίτερη δυσκολία και είναι πολύ γρήγορο στην εκτέλεσή του.
Γευστικά θα σας ικανοποιήσει με αυτή την ιδιαίτερη επίγευση που αφήνει η πιπεριά.
ΥΛΙΚΑ
- 5-6 πιπεριές φλωρίνης
- 100 γρ. τυρί φέτα ή άλλο της αρεσκείας σας
- 7 φέτες μπέικον
- Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ βαλσάμικο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις πιπεριές, τις σκουπίζουμε,τις βάζουμε με λίγο ελαιόλαδο σε ταψάκι και τις ψήνουμε στο γκριλ στους 180 βαθμούς και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.
Τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε σακουλάκι αποθήκευσης φαγητού. Το δένουμε και τις αφήνουμε μέσα εκεί μέχρι να μαλακώσουν για να τις ξεφλουδίσουμε πιο εύκολα.
Θρυμματίζουμε την φέτα ή κάποιο άλλο τυρί, ψιλοκόβουμε 5 φέτες από το μπέικον, ανακατεύουμε μαζί με το τυρί και γεμίζουμε τις πιπεριές. Το υπόλοιπο μπέικον το κόβουμε σε λωρίδες και τυλίγουμε τις πιπεριές.
Βάζουμε τις πιπεριές σε ταψάκι με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου στον αέρα. Σβήνουμε τον φούρνο και περιχύνουμε με το βαλσάμικο. Είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε.