Οι πατατοκροκέτες είναι εύκολες, νόστιμες και πάνω απ’ όλα εύκολες στην παρασκευή τους.
Για να κάνεις πατατοκροκέτες θα χρειαστείς υλικά που έχεις στο σπίτι σου και το σίγουρο είναι πως με αυτή την συνταγή θα χρειαστείς ελάχιστο χρόνο.
Οι πατάτες είναι οι αγαπημένες μικρών και μεγάλων σε όλες τις εκδοχές της.
Συνήθως τις προτιμάμε τηγανιτές, ενώ δεύτερες έρχονται οι πατάτες φούρνου και τελευταίες οι βραστές.
Τώρα, μπορείς να τις κάνεις και πατατοκρότες και να ξετρελάνεις τον ουρανίσκο σου.
Δες παρακάτω την πιο εύκολη συνταγή για τις πατατοκροκέτες:
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό πατάτες (καθαρισμένες)
- 1 αυγό
- 1 κρεμμύδι ξερό (τριμμένο)
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- μοσχοκάρυδο
- λίγο άνηθο
- λίγο μαϊντανό
- 2 κούπες τυριά διάφορα τριμμένα της επιλογής σας
- 2 αυγά και φρυγανιά τριμμένη για την επικάλυψη
- λάδι για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε πολύ καλά τις πατάτες, τις λιώνετε με μίξερ χειρός ή με ένα πιρούνι και ρίχνετε μέσα όλα τα υλικά εκτός από τη φρυγανιά.
Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και στη συνέχεια το πλάθετε σε μπαλάκια μικρού μεγέθους.
Στην συνέχεια ρίχνετε τα μπαλάκια στο αυγό και μετά στην φρυγανιά και τα τηγανίζετε.
Πως μπορούμε να τις διατηρήσουμε αναλλοίωτες μέχρι να τις μαγειρέψουμε;
- Μη τις αποθηκεύετε στο ψυγείο. Με αυτό το λανθασμένο τρόπο διατήρησης το άμυλο μετατρέπεται σε γλυκόζη, με αποτέλεσμα η γεύση και η υφή τους να μην είναι ικανοποιητικές μετά το μαγείρεμα.
- Για την καλύτερη διατήρησή τους προτίμησε να τις αποθηκεύσεις σε ένα ξηρό, δροσερό και σκοτεινό μέρος. Η αποθήκη του σπιτιού σου είναι μάλλον το ιδανικότερο μέρος για κάτι τέτοιο, ενώ αν δεν υπάρχει κάποιος χώρος που να συνδυάζει όλα αυτά, φρόντισε τουλάχιστον να τις τοποθετήσεις έστω σε ένα σημείο χωρίς φως.
- Αποφύγετε την απευθείας επαφή της πατάτας με το τσιμέντο ή την αποθήκευσή της σε νάιλον σακούλες. Ο καλύτερος τρόπος είναι να τις τοποθετήσετε μέσα σε μια χάρτινη σακούλα, όπου οι πατάτες θα μπορούν να «αναπνέουν».