Τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα μπισκότα με ginger τα λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά, αλλά δεν θα πρέπει ν’ αλλάξουμε τις συνήθειες μας.
Τα Χριστούγεννα σημαίνει στόλισμα δέντρου, μελομακάρονα, κουραμπιές και παραδοσιακά μπισκότα που θα γεμίσουν το σπίτι σας τέλειες μυρωδιές και θα σας βάλουν στο πνεύμα των ημερών.
Το να φτιάξετε τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα μπισκότα τα γνωστά σε όλους μας gingerbread με τα παιδιά σας είναι μια πολύ καλή ιδέα.
ΥΛΙΚΑ για τα μπισκότα:
- 3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κ.γ τριμένο τζίντζερ
- 2 κ.γ κανέλα
- 1/2 κούπα βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 αυγό
- 2/3 της κούπας μελάσα ή μέλι
- 1 κ.γ βανίλια
- 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο
ΥΛΙΚΑ για το γλάσο:
2 ασπράδια
3 κούπες άχνη ζάχαρη
βανίλια
χρώματα ζαχαροπλαστικής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι με το αυγό. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τα μπαχαρικά, την βανίλια και προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα. Τυλίγουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες ή όλο το βράδυ.
Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη μας σε πάχος 2-3 εκ. και με τις κουπ πατ κόβουμε σχήματα.
Βάζουμε λαδόκολλα σ’ ένα ταψί, τοποθετούμε τα μπισκότα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 8-12 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε θα είναι μαλακά, αλλά θα σκληραίνουν καθώς κρυώνουν.
Πως θα φτιάξουμε το γλάσο:
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγγα και προσθέτουμε την ζάχαρη, τη βανίλια. Στη συνέχεια ρίχνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Αν το γλάσο βγει αραιό, προσθέτουμε κι άλλη άχνη, ενώ αν βγει παχύ αραιώνουμε με λίγο νερό.
Τέλος, διακοσμούμε τα μπισκοτάκια μας με το γλάσο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.