Το καλοκαίρι η θερμοκρασία είναι υψηλή και δεν θέλουμε να μένουμε πολύ ώρα στη κουζίνα, γι’ αυτό και επιλέγουμε να φτιάχνουμε γρήγορα και δροσιστικά φαγητά.
Τι γίνεται όμως, όταν θες να φτιάξεις τυροπιτάκια; Αν νομίζεις ότι θα σου πάρει αρκετή ώρα κάνεις μεγάλο λάθος, αφού ο chef Σάκης Τολίκας σου έχει την πιο γρήγορη και νόστιμη συνταγή για τυροπιτάκια κουρού.
Μπορείς να τα φας για πρωινό, για σνακ, να τα πάρεις στη δουλειά, ακόμα και στη παραλία.
ΥΛΙΚΑ
3 φλ. αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
1/2 φλ. ηλιέλαιο
1 φλ. γάλα
1 αυγό
1/2 κιλό φέτα
1 κ.σ ρίγανη
Πιπέρι
50 γρ. σουσάμι για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ηλιέλαιο, το γάλα, το αυγό και τη φέτα. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν, ρίγανη και πιπέρι.
Με ελαφρά λαδωμένα χέρια πλάθουμε τα τυροπιτάκια με διάμετρο 4 εκ. περίπου και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!