Τα παναρισμένα φιλέτα κοτόπουλο, έχουν μια νοστιμιά που ξετρελαίνει τους πάντες.
Πρόκειται για ένα γρήγορο, εύκολο και πάνω απ’ όλα νόστιμο πιάτο, για το οποίο, ειδικά οι μικροί μας φίλοι, θα κάνουν πάρτι, μόλις το ετοιμάσετε.
Η συγκεκριμένη συνταγή δεν τηγανίζεται, αλλά γίνεται πιο υγιεινή, καθώς τη μαγειρεύετε στο φούρνο.
Δώστε χαρά στα παιδιά σας με αυτό το εξαιρετικό γευστικό πιάτο, που σίγουρα θα απολαύσετε και εσείς οι ίδιοι.
ΥΛΙΚΑ
- 5 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 150 γρ. κράκερ (της αρεσκείας μας), τριμμένα στο μούλτι
- 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 60 ml ελαιόλαδο
- 2 κ.σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης- σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ -ψιλοκομμένα ή 1 κ.σούπας ρίγανη ξερή, κοπανισμένη
- 2 κ.σούπας μουστάρδα,
- 2 κ.σούπας νερό
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κράκερ, το μισό λάδι, την παρμεζάνα, τη ρίγανη και αλατοπίπερο (κατά βούληση).
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι με το νερό, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο. Βουτάμε τα φιλέτα κοτόπουλου στο μείγμα της μουστάρδας και μετά τα πανάρουμε στο μείγμα με τα κράκερ.
- Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά, μέχρι να γίνουν και να ροδίσουν.
- Δοκιμάζουμε αν έχει γίνει το κοτόπουλο κόβοντας ένα κομμάτι στο πιο χοντρό σημείο του φιλέτου και, αν βγάλει αίμα ή είναι ροζ, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμη.