Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρων των αγαπημένων μας ζυμαρικών και δεν γινόταν να μην το γιορτάσουμε με μια νοστιμότατη και super duper μακαρονάδα που θα στείλει και σένα στον «έβδομο ουρανό».
Κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό πιάτο ζυμαρικών. Τα μακαρόνια είναι από εκείνες τις τροφές που βρίσκονται στην καρδιά του κόσμου – και μάλιστα δικαιολογημένα – και κανείς, μα κανείς δεν μπορεί να το αντικρούσει αυτό.
Ιταλική Κουζίνα: Η αγάπη που έγινε λατρεία
Εξάλλου, να υπενθυμίσουμε πως η ιταλική κουζίνα, η οποία βασίζεται στα μακαρόνια – οκέι και στην πίτσα – είναι ίσως από τις πιο δημοφιλείς γαστρονομίες παγκοσμίως. Θα έλεγες ποτέ όχι σε μια αυθεντική καρμπονάρα; Ή σε ένα αχνιστό σουφλέ με μπόλικο τυρί; Ε όχι!
Έτσι, η αγάπη για τα ζυμαρικά γιορτάζεται κάθε χρόνο εδώ και αρκετά χρόνια. Και είναι μια πληροφορία που πρέπει να ξέρεις! Γιατί; Ώστε να βρεις μια ακόμα δικαιολογία για να μαγειρέψεις μια πεντανόστιμη μακαρονάδα που θα απολαύσεις εσύ και η αγαπημένοι σου.
Πότε και πως καθιερώθηκε
Η Παγκόσμια Ημέρων Ζυμαρικών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Οκτωβρίου. Η μέρα αυτή καθιερώθηκε πριν από 22 χρόνια – το 1998 – με πρωτοβουλία της Ένωσης των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Ζυμαρικών (UNAFPA) προκειμένου να γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό τη γευστική και θρεπτική αξία των ζυμαρικών.
Επομένως, κάθε χρόνο το γιορτάζουμε με αφορμή την ανάμνηση του πρώτου συνεδρίου της Ένωσης που έγινε το 1995.
Υπάρχουν άπειρες συνταγές με μακαρόνια και ακόμα περισσότερες παραλλαγές για να ερωτευτεί κανείς. Γιατί τα μακαρόνια έχουν τη δυναμική να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο όσο απλά και αν φαντάζουν στην παρασκευή.
Και επίσης, έχουν τόσα διαφορετικά μήκη και πλάτη για να επιλέξει κανείς. Ακόμα και χρωματιστά ή γεμιστά υπάρχουν.
Πάμε λοιπόν να δούμε μια ιδιαίτερη συνταγή με ζυμαρικά…Σπαγγέτι φριτάτα!
Αν δεν ξέρεις τι σημαίνει «φριτάτα», ήρθε η ώρα να το μάθεις. Η φριτάτα για τους Ιταλούς είναι κάτι σαν την ομελέτα για εμάς. Ωστόσο παρασκευάζεται στο φούρνο και όχι στο τηγάνι.
Πρόκειται για μια εύκολη και φυσικά πεντανόστιμη συνταγή. Ααα! Μην ξεχάσω να πω πως μπορείς να την απολαύσεις και ζεστή και κρύα.
Πάμε να δούμε τα υλικά!