fbpx

Παγκόσμια Ημέρα ζυμαρικών και το γιορτάζουμε με μια επική συνταγή

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρων των αγαπημένων μας ζυμαρικών και δεν γινόταν να μην το γιορτάσουμε με μια νοστιμότατη και super duper μακαρονάδα που θα στείλει και σένα στον «έβδομο ουρανό».

Κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό πιάτο ζυμαρικών. Τα μακαρόνια είναι από εκείνες τις τροφές που βρίσκονται στην καρδιά του κόσμου – και μάλιστα δικαιολογημένα – και κανείς, μα κανείς δεν μπορεί να το αντικρούσει αυτό.

Ιταλική Κουζίνα: Η αγάπη που έγινε λατρεία

logo i love pasta

Εξάλλου, να υπενθυμίσουμε πως η ιταλική κουζίνα, η οποία βασίζεται στα μακαρόνια – οκέι και στην πίτσα – είναι ίσως από τις πιο δημοφιλείς γαστρονομίες παγκοσμίως. Θα έλεγες ποτέ όχι σε μια αυθεντική καρμπονάρα; Ή σε ένα αχνιστό σουφλέ με μπόλικο τυρί; Ε όχι!

Έτσι, η αγάπη για τα ζυμαρικά γιορτάζεται κάθε χρόνο εδώ και αρκετά χρόνια. Και είναι μια πληροφορία που πρέπει να ξέρεις! Γιατί; Ώστε να βρεις μια ακόμα δικαιολογία για να μαγειρέψεις μια πεντανόστιμη μακαρονάδα που θα απολαύσεις εσύ και η αγαπημένοι σου.

diaforetika idi zimarikon

Πότε και πως καθιερώθηκε

Η Παγκόσμια Ημέρων Ζυμαρικών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Οκτωβρίου. Η μέρα αυτή καθιερώθηκε πριν από 22 χρόνια – το 1998 – με πρωτοβουλία της Ένωσης των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Ζυμαρικών (UNAFPA) προκειμένου να γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό τη γευστική και θρεπτική αξία των ζυμαρικών.

Επομένως, κάθε χρόνο το γιορτάζουμε με αφορμή την ανάμνηση του πρώτου συνεδρίου της Ένωσης που έγινε το 1995.

diaforetika idi zimarikon

Υπάρχουν άπειρες συνταγές με μακαρόνια και ακόμα περισσότερες παραλλαγές για να ερωτευτεί κανείς. Γιατί τα μακαρόνια έχουν τη δυναμική να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο όσο απλά και αν φαντάζουν στην παρασκευή.

Και επίσης, έχουν τόσα διαφορετικά μήκη και πλάτη για να επιλέξει κανείς. Ακόμα και χρωματιστά ή γεμιστά υπάρχουν.

diaforetika idi zimarikon ke hromatista

Πάμε λοιπόν να δούμε μια ιδιαίτερη συνταγή με ζυμαρικά…Σπαγγέτι φριτάτα!

Αν δεν ξέρεις τι σημαίνει «φριτάτα», ήρθε η ώρα να το μάθεις. Η φριτάτα για τους Ιταλούς είναι κάτι σαν την ομελέτα για εμάς. Ωστόσο παρασκευάζεται στο φούρνο και όχι στο τηγάνι.

Πρόκειται για μια εύκολη και φυσικά πεντανόστιμη συνταγή. Ααα! Μην ξεχάσω να πω πως μπορείς να την απολαύσεις και ζεστή και κρύα.

Πάμε να δούμε τα υλικά!

Διαβάστε περισσότερα στο news2U.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ WOMENSNEWS ΣΤΟ INSTAGRAM

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως ν’αποκτήσεις φυσικές ανταύγειες

Οι γυναίκες λατρεύουμε τις αλλαγές και ειδικά αυτές που έχουν να κάνουν με τα μαλλιά μας είτε πρόκειται για κούρεμα είτε για βάψιμο. Στο βάψιμο...

Survivor: Επιστρέφει στην παραλία η Κάτια Ταραμπάνκο;

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Survivor 4 με την Κάτια Ταραμπάνκο και το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Η παίκτρια των Διασήμων του φετινού Survivor, Κάτια...

Πιροσκί με πατάτα

Τα πιροσκί είναι ιδανικά για πρωινό, για σνακ και έχουν την θέση που τους αξίζει στα παιδικά πάρτι.  Τα πιροσκί είναι εύκολα και γίνονται μέσα...

Αυτά είναι τα περιττά έπιπλα που έχουμε στο σπίτι

Ο υπερκαταναλωτισμός είναι ένα χαρακτηριστικό που έχουμε όλοι μας. Συχνά, αγοράζουμε πράγματα, τα οποία τελικά δεν μας είναι και τόσο απαραίτητα. Είτε πρόκειται για...

Vegan τούρτα black forest

Vegan τούρτα black forest; Δε θα το πιστεύετε αν τη δοκιμάσετε, αφού η γεύση της δεν διαφέρει σε τίποτα από την κανονική συνταγή. Η vegan...