fbpx

Παγκόσμια Ημέρα ζυμαρικών και το γιορτάζουμε με μια επική συνταγή

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρων των αγαπημένων μας ζυμαρικών και δεν γινόταν να μην το γιορτάσουμε με μια νοστιμότατη και super duper μακαρονάδα που θα στείλει και σένα στον «έβδομο ουρανό».

Κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό πιάτο ζυμαρικών. Τα μακαρόνια είναι από εκείνες τις τροφές που βρίσκονται στην καρδιά του κόσμου – και μάλιστα δικαιολογημένα – και κανείς, μα κανείς δεν μπορεί να το αντικρούσει αυτό.

Ιταλική Κουζίνα: Η αγάπη που έγινε λατρεία

logo i love pasta

Εξάλλου, να υπενθυμίσουμε πως η ιταλική κουζίνα, η οποία βασίζεται στα μακαρόνια – οκέι και στην πίτσα – είναι ίσως από τις πιο δημοφιλείς γαστρονομίες παγκοσμίως. Θα έλεγες ποτέ όχι σε μια αυθεντική καρμπονάρα; Ή σε ένα αχνιστό σουφλέ με μπόλικο τυρί; Ε όχι!

Έτσι, η αγάπη για τα ζυμαρικά γιορτάζεται κάθε χρόνο εδώ και αρκετά χρόνια. Και είναι μια πληροφορία που πρέπει να ξέρεις! Γιατί; Ώστε να βρεις μια ακόμα δικαιολογία για να μαγειρέψεις μια πεντανόστιμη μακαρονάδα που θα απολαύσεις εσύ και η αγαπημένοι σου.

diaforetika idi zimarikon

Πότε και πως καθιερώθηκε

Η Παγκόσμια Ημέρων Ζυμαρικών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Οκτωβρίου. Η μέρα αυτή καθιερώθηκε πριν από 22 χρόνια – το 1998 – με πρωτοβουλία της Ένωσης των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Ζυμαρικών (UNAFPA) προκειμένου να γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό τη γευστική και θρεπτική αξία των ζυμαρικών.

Επομένως, κάθε χρόνο το γιορτάζουμε με αφορμή την ανάμνηση του πρώτου συνεδρίου της Ένωσης που έγινε το 1995.

diaforetika idi zimarikon

Υπάρχουν άπειρες συνταγές με μακαρόνια και ακόμα περισσότερες παραλλαγές για να ερωτευτεί κανείς. Γιατί τα μακαρόνια έχουν τη δυναμική να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο όσο απλά και αν φαντάζουν στην παρασκευή.

Και επίσης, έχουν τόσα διαφορετικά μήκη και πλάτη για να επιλέξει κανείς. Ακόμα και χρωματιστά ή γεμιστά υπάρχουν.

diaforetika idi zimarikon ke hromatista

Πάμε λοιπόν να δούμε μια ιδιαίτερη συνταγή με ζυμαρικά…Σπαγγέτι φριτάτα!

Αν δεν ξέρεις τι σημαίνει «φριτάτα», ήρθε η ώρα να το μάθεις. Η φριτάτα για τους Ιταλούς είναι κάτι σαν την ομελέτα για εμάς. Ωστόσο παρασκευάζεται στο φούρνο και όχι στο τηγάνι.

Πρόκειται για μια εύκολη και φυσικά πεντανόστιμη συνταγή. Ααα! Μην ξεχάσω να πω πως μπορείς να την απολαύσεις και ζεστή και κρύα.

Πάμε να δούμε τα υλικά!

Διαβάστε περισσότερα στο news2U.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ WOMENSNEWS ΣΤΟ INSTAGRAM

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιες τροφές δεν πρέπει να καταναλώνουμε ωμές

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να τρώνε κάποιες τροφές ωμές ή έστω μισομαγειρεμένες. Η ωμοφαγία είναι μια νέα τάση που έχει όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Σύμφωνα με...

Κατερίνα Νάκα: Με urban latin διάθεση

Η Κατερίνα Νάκα είναι από τις γυναίκες που προσέχουν την εμφάνισή τους και όταν πρόκειται για τη δουλειά της δίνει ιδιαίτερη προσοχή στο στυλ...

Τρόποι για να φορέσεις το κοστούμι σου

Το κοστούμι είναι ένα ντύσιμο που αναδεικνύει το σικάτο χαρακτήρα της γυναίκας και τη θηλυκότητα της. Πρόκειται για ένα ανδρόγυνο look που είναι της μόδας...

Τι λάθη κάνουμε όταν χτενίζουμε τα μαλλιά μας

Συχνά όταν χτενίζουμε τα μαλλιά μας κάνουμε κάποια λάθη. Όσο περίεργο και αν είναι, λάθη γίνονται και σε μια τόσο απλή διαδικασία. Αυτά μπορεί...

Μπεκατώρου: Οι αλλαγές της στο πέρασμα του χρόνου

Η Μαρία Μπεκατώρου είναι μια από τις πιο γνωστές αλλά και συμπαθητικές φυσιογνωμίες της ελληνικής τηλεόρασης, καθώς με το μπρίο, την τσαχπινιά και το...