Ήρθε η ώρα, να βγάλεις τον MasterChef που κρύβεις μέσα σου.
Οι περισσότερες από εμάς αγαπάμε τη μαγειρική και συχνά μπαίνουμε στη κουζίνα μας και πειραματιζόμαστε με νέες γεύσεις και πιάτα. Μπορεί το αποτέλεσμα να μην είναι πάντα αυτό που θέλουμε, αλλά σημασία έχει η προσπάθεια.
Ο Σταμάτης Κωβαίος που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από το MasterChef 2019, προτείνει στο womensnews.gr, την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για σεβίτσε λαυράκι.
Μπορεί να νομίζεις ότι είναι δύσκολο να φτιάξεις ένα εστιατορικό πιάτο στο σπίτι σου, αλλά όταν δεις τη συνταγή παρακάτω θ’ αλλάξεις γνώμη.
ΥΛΙΚΑ
300 γρ φιλέτο λαυράκι
1/2 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους ψιλό καρέ
1/2 ντομάτα χωρίς την σάρκα ψιλό καρέ
1/2 ματσάκι κόλιανδρο ψιλοκομμένο
2 lime
1 λεμόνι
1 πορτοκάλι
3 κουτ. σούπας γιουζου
1 πιπεριά τσίλι πολύ ψιλοκομμένη
1 κουτ. Γλυκού Αλάτι
1 κουτ. Γλυκού Λάδι βασιλικού
Εκτέλεση
Κόβουμε καρέ το φιλέτο λαυράκι, το βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το αλάτι, το λεμόνι, το πορτοκαλί, τα 2 lime και το γιουζου. Τ’ ανακατεύουμε όλα μαζί και το αφήνουμε για 10 λεπτά.
Αφού περάσουν τα 10 λεπτά, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μέσα, ανακατεύουμε και αφήνουμε για αλλά 10 λεπτά για να πάρει τα αρώματα από τα λαχανικά μας. Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά ανακατεύουμε για μια τελευταία φορά και σερβίρουμε σε βάθη πιάτο και ρίχνουμε μια κουταλιά του γλυκού λάδι βασιλικού.
Για το λαδι
Βάζουμε σε ένα ποτήρι του τσαγιού ηλιέλαιο και το ζεσταίνουμε στους 185 βαθμούς. Αφού ζεσταθεί βάζουμε σε ένα μίξερ 1/2 ματσάκι βασιλικού και το χτυπάμε ρίχνοντας σιγά – σιγά το λάδι καυτό (αυτό το κάνουμε για να κρατήσει το χρώμα του ο βασιλικός μας). Χτυπάμε για 5 λεπτά και σουρώνουμε σε μια ψιλή σίτα!
Καλή σας απόλαυση!
Τον Σταμάτη Κωβαίο θα τον βρείτε στο εστιατόριο Francesco στο όμορφο νησί της Άνδρου.
Ακολουθήστε τον chef στο instagram