Τα muffins συνοδεύουν άψογα τον καφέ και το τσάι μας.
Αν θέλουμε να φάμε ένα γλύκισμα, τα muffins είναι η καλύτερη επιλογή και είναι ιδανικά και για τα παιδιά.
Μπορείτε να τα φτιάξετε είτε στην γλυκιά είτε στην αλμυρή τους εκδοχή μέσα σε λίγα λεπτά.
Ο executive chef Μιχάλης Μόσχου μοιράστηκε με το womensnews.gr μια εύκολη και νόστιμη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε να φτιάξετε και δεν θα το μετανιώσετε.
Ας ετοιμαστούμε να φτιάξουμε muffins sugar free με μπανάνα και μύρτιλα
ΥΛΙΚΑ:
100 γρ blueberry (μύρτιλα)
100 γρ μπανάνα
200 γρ αλεύρι γοχ
90 γρ σφέρδαμο (maple syrup)
50 γρ ηλιέλαιο
200 γρ γάλα καρύδας
1 κσ baking powder
1 κγ βανίλια
3 γρ στέβια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γάλα καρύδας, το σφέρδαμο, το ηλιέλαιο, την βανίλια και τ’ ανακατεύουμε.
Αφού κοσκινίσουμε το αλεύρι το τοποθετούμε μέσα στο μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (baking powder, στέβια, μύρτιλα και μπανάνα αφού πρώτα την κόψουμε σε μικρά κομμάτια)
Ανακατεύουμε το μείγμα μας με μικρές κυκλικές κινήσεις με μια μαρίζ.
Στην συνέχεια μοιράζουμε το μείγμα μας σε ταψάκια για ατομικά muffins.
Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Καλή σας επιτυχία.
*Τον Μιχάλη Μόσχου τον βρίσκουμε στο Erthe Concept Store στο Μαρούσι
*Ακολουθήστε τον στο instagram