Ένα απίστευτα νόστιμο σνακ που μπορούμε να βάλουμε στο κυρίως γεύμα μας ή ακόμα και να το φάμε σκέτο, είναι οι κροκέτες κρεμμυδιού.
Η παρακάτω συνταγή είναι απλή, γρήγορη, λαχταριστή και θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
ΥΛΙΚΑ
- 1 φακελάκι κρεμμυδόσουπα (μπορείτε να τα βρείτε στο σούπερ μάρκετ)
- 100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
- 3-4 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 αυγά χτυπημένα
- 100 ml γάλα
- 300 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- 300 ml ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το περιεχόμενο του φακέλου της κρεμμυδόσουπας με το μπέικον και το τυρί κρέμα και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30΄.
- Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε 1-2 φλιτζάνια νερό και το αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να βράσουν, έως ότου μαλακώσουν.
- Βγάζουμε τα κρεμμύδια από το βραστό νερό και τα τοποθετούμε σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια.
- Στη συνέχεια ξεχωρίζουμε προσεκτικά το περίβλημά τους, για να μη σπάσουν και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Γεμίζουμε τις φέτες κρεμμυδιού με το μείγμα του τυριού, ρολάροντας σφιχτά, από την εσωτερική πλευρά.
- Αλευρώνουμε τις κρεμμυδοκροκέτες, τις βουτάμε κατόπιν στο αυγό και τις πανάρουμε στη φρυγανιά.
- Τηγανίζουμε τις κροκέτες λίγες λίγες για 2΄-3΄ σε καυτό ηλιέλαιο.