Το κριθαράκι είναι ένα ζυμαρικό που συνήθως το μαγειρεύουμε με κρέας και κοκκινιστό.
Αν δεν επιθυμούμε να φάμε ζωική πρωτεΐνη ή δεν το θέλουμε με σάλτσες, μια εξαιρετική ιδέα είναι να του προσθέσουμε κολοκύθια και μανιτάρια.
ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. κριθαράκι χοντρό
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- ½ κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
- ¼ κιλό μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε το κριθαράκι, το αφήνουμε να βράσει για 6΄ και το στραγγίζουμε.
Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα πλασοτέ και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια για 3΄-4΄.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2΄-3΄.
Αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε 1΄-2΄, ίσα να λαδωθούν.
Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το βρασμένο κριθαράκι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.