Η κρεατόπιτα, είναι από τις πίτες που όλοι ξέρουμε, αλλά λίγοι φτιάχνουμε, λόγω της δυσκολίας της.
Η κρεατόπιτα με αρνί δεν συνηθίζεται καθώς προτιμάμε, άλλα είδη κρέατος, όπως ο μοσχαρίσιος κιμάς. Ήρθε η ώρα να τη δοκιμάσετε με αυτό το κρέας και είμαστε σίγουροι πως θα γλείφετε τα δάχτυλα σας.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό αρνί χωρίς κόκκαλο, τεμαχισμένο
- 1 φλ. λευκό κρασί
- 2 κρεμμυδάκια ξερά ψιλοκομμένα
- 6 πράσα κομμένα σε ροδέλες
- 1 φλ. ρύζι νυχάκι
- Ρίγανη
- Μαϊντανό
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 τμχ φύλλα χωριάτικο
- Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε και τεμαχίζουμε το αρνί. Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και τοποθετούμε το τεμαχισμένο κρέας.
- Συνεχίζουμε καθαρίζοντας τα κρεμμύδια και τα πράσα. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και το λευκό μέρος των πράσων σε ροδέλες. Τα βάζουμε στο ταψί με το κρέας και προσθέτουμε τη ρίγανη και το μαϊντανό.
- Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
- Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50 λεπτά.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε το ρύζι και 2 φλιτζάνια νερό.
- Ανακατεύουμε καλά και ξανατοποθετούμε το αλουμινόχαρτο.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμα. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και με το μαχαίρι κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρέας.
- Το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά του ταψιού και έχουμε τη γέμιση έτοιμη.
- Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα ταψί και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο.
- Στρώνουμε ένα μέρος της γέμισης και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να εξαντληθούν τα υλικά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 λεπτά.
- Το βγάζουμε από το φούρνο και μόλις κρυώσει, κόβουμε τη κρεατόπιτα σε κομμάτια.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μη ξεχνάτε να αλείφετε τα φύλλα με ελαιόλαδο.