Οι κουραμπιέδες είναι συνδεδεμένοι με τα Χριστούγεννα και αυτές οι μέρες τους ανήκουν.
Ο pastry chef Δημήτρης Μακρυνιώτης μας αποκαλύπτει την πιο νόστιμη και γρήγορη συνταγή για τους αγαπημένους μας κουραμπιέδες που σίγουρα θα σας ξετρελάνουν.
Σίγουρα το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τόσο εσάς όσο και αυτούς που θα τους δοκιμάσουν.
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
- 580 γρ. αλεύρι μαλακό
- 20 ml κονιάκ (ή όποιο ποτό σας αρέσει)
- 20 ml ανθονερο (προαιρετικά)
Αν το αλεύρι σας είναι ξερό ίσως χρειαστεί να προσθέσετε 20 ml σπορέλαιο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, χτυπάμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου, με την άχνη για 5 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
Αφού αλλάξουμε το σύρμα με το φτερό, προσθέτουμε στον κάδο μας όλα τα υπόλοιπα υλικά (προαιρετικά σε αυτό το σημείο μπορείτε να προσθέσετε 100 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα χοντροκομμένα) και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα ώσπου να γίνει ένα τριφτό ζυμαράκι.
Θα χρειαστεί σίγουρα 5 λεπτά ανακάτεμα, ωστόσο αν δείτε ότι δεν γίνεται το ζυμαράκι, προσθέτετε το σπορέλαιο και συνεχίζετε για 2 λεπτά το ανακάτεμα. Το τελικό ζυμαράκι είναι τριφτό και ζυμώνεται στα χέρια μας για να γίνει τέλειο!
Κάνουμε μικρά μπαλάκια λοιπόν και με τον αντίχειρα κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση κάθε κουραμπιέ. Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 16-20 λεπτά αναλόγως πώς μας αρέσουν.
Μόλις τους βγάλουμε από το φούρνο, ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και έπειτα πασπαλίζουμε με μια μικρή δόση ζάχαρης άχνης. Αφού κρυώσουν καλά, καλύπτουμε εντελώς τους κουραμπιέδες μας με ζάχαρη άχνη.
Καλή σας επιτυχία!
Βρείτε περισσότερες συνταγές του Δημήτρη Μακρυνιώτη εδώ