Το κέικ είναι ένα γλυκό που συνοδεύει το πρωινό μας καφέ και μπορούμε να το βρούμε σε πάρα πολλές παραλλαγές του. Μπορεί να είναι κέικ σοκολάτας, κεικ πορτοκαλιού, καρότου και άλλα πολλά ανάλογα με το τι μας αρέσει.
Το κέικ καρότου με ινδοκάρυδο είναι μια εξαιρετική επιλογή για να συνοδεύσετε το καφέ σας αλλά και να το φάτε και σαν σνακ ανάμεσα στα γεύματά σας.
Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και γρήγορη.
ΥΛΙΚΑ
- 150 γρ. βούτυρο
- 270 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. κανέλα
- 170 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 3 αβγά, μεσαία
- 1 πρέζα αλάτι
- 300 γρ. καρότα, τριμμένα
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 50 γρ. ινδοκάρυδο
- βούτυρο, για τη φόρμα
- αλεύρι γ.ο.χ., για τη φόρμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό για 5-6 λεπτά ώστε να αφρατέψει το βούτυρο.
Προσθέτουμε 2 κ.σ. από το αλεύρι, αλάτι, προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Περιμένουμε να απορροφηθεί το πρώτο για να βάλουμε το επόμενο.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα καρότα, το υπόλοιπο αλεύρι, το μπέικιν, το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 10×30 εκ. και βάζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε για 40-50 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Σερβίρουμε με την άχνη και τα φύλλα μέντας.