Οι καριόκες, είναι ένα σοκολατένιο γλύκισμα, το οποίο έχει τη δική του ιστορία εδώ και χρόνια, καθώς προσφερόταν σαν κέρασμα στις γιορτές.
Οι καριόκες, αυτός ο σοκολατένιος πειρασμός, είναι μια συνταγή που μπορεί να θέλει χρόνο στη παρασκευή της, αλλά η αναμονή θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω.
Δοκιμάστε τη και δε θα χάσετε.
ΥΛΙΚΑ
- 450 γρ. μπισκότα πτι-μπερ αλεσμένα
- 250 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- ½ κ. καρύδια χοντροκομμένα
- 4 αυγά
- 3 κ.σ κακάο
- 1 φλ. του καφέ κονιάκ
- 1 βανίλια
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
- 1 σοκολάτα κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεκινάμε την εκτέλεση της συνταγής μας βάζοντας στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη.
- Ανακατεύετε σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Βγάζετε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτετε τα καρύδια χοντροκομμένα και τα μπισκότα αλεσμένα. Συνεχίζετε, προσθέτοντας το κακάο, τη βανίλια και το κονιάκ και ζυμώνετε όλα τα υλικά μέχρι να μπορείτε να πλάσετε το μείγμα.
- Σχηματίζετε το μείγμα σε ρολά στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου μέχρι να κρυώσουν.
- Λιώνετε αρχικά τη μισή ποσότητα τη σοκολάτας κουβερτούρας σε μπεν μαρί.
- Βγάζετε τα ρολά από το ψυγείο και αφού αφαιρέσετε τη μεμβράνη το κόβετε σε στρογγυλούς δίσκους, πάχους περίπου 1 εκατοστού.
- Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού βυθίζετε τους δίσκους στη ζεστή σοκολάτα και τους αφήνετε σε λαδόκολλα που έχετε στρώσει στο πάγκο εργασίας σας για να στεγνώσουν.
- Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με το λιώσιμο της σοκολάτας κουβερτούρας και έπειτα με την επικάλυψη του γλυκού μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
- Αφού στεγνώσουν, μπορείτε να τυλίξετε σε μικρά φύλλα από αλουμινόχαρτο ή να τα αφήσετε ως έχουν.