Σήμερα το menu έχει καλαμάρια γεμιστά με φέτα και ντομάτα.
Ένα φαγητό που αν είσαι λάτρης των θαλασσινών, σίγουρα θα το προτιμήσεις.
Μια γεύση που θα σας ξετρελάνει με τ’αρώματα και τους διάφορους συνδυασμούς γεύσεων, όπως αυτό της φέτας και της ντομάτας.
ΥΛΙΚΑ
- 4 μεγάλα καλαμάρια (1200 γραμ. σύνολο)
- 1 φλ. φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
- 2 φλ. φέτα τριμμένη
- 1/2 φλ. ξινομυζήθρα
- 1/2 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο λιωμένο
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ πολτό ελιάς
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- λίγο αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- αρωματικό λάδι
- φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- ντοματίνια και φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα καλαμάρια γεμιστά με φέτα, ντομάτα και πιπεριές, πρώτα καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τα πλένουμε, κάνουμε με ένα ψαλίδι μια μικρή τρυπούλα στο πίσω μέρος τους, ώστε να παίρνουν αέρα όταν θα τα γεμίσουμε από μπροστά και τα αφήνουμε ανάποδα να στραγγίσουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε ένα ένα τα καλαμάρια με το μείγμα του μπολ και κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα.
Ψήνουμε τα καλαμάρια στη σχάρα για 7΄περίπου από κάθε πλευρά. Μόλις ψηθούν, τα περιχύνουμε με αρωματικό λάδι και φρέσκο βασιλικό, τα οποία έχουμε χτυπήσει σε πηχτή σάλτσα.
Μπορούμε, αν θέλουμε, να ψήσουμε τα καλαμάρια στο φούρνο για 20-25΄, αφού πρώτα τα περιχύσουμε με τη σάλτσα. Σερβίρονται ωραία με ντοματίνια και φύλλα ρόκας.