fbpx

Γκιούλμπασι με άρωμα Μικράς Ασίας

Το γκιούλμπασι είναι μια συνταγή που έχει τις ρίζες του στη Μικρά Ασία. Συγκεκριμένα, προέρχεται από τη Σμύρνη και ήταν το αγαπημένο φαγητό των παππούδων και των γιαγιάδων μας.

Μια παραδοσιακή συνταγή που έχει τρία διαφορετικά είδη κρεάτων για όλα τα γούστα. Η διαδικασία απαιτεί αρκετό χρόνο, αλλά πιστέψτε μας, η αναμονή αξίζει τον κόπο και θα ενθουσιάσει μεγάλους και μικρούς.

 

komatakia kreatos me laxanika sti ladokola

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. μοσχαράκι χωρίς κόκκαλο
  • 600 γρ. χοιρινό χωρίς κόκκαλο
  • 600 γρ. αρνί χωρίς κόκκαλο
  • 400 γρ. κεφαλοτύρι
  • 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • 2 πιπεριές χρωματιστές
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 4 μέτριες ώριμες ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεκινάμε, πλένοντας και τεμαχίζοντας σε κομμάτια και τα τρία είδη των κρεατικών.
  2. Τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο σκεύος και τα αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τη ρίγανη και τις σκελίδες του σκόρδου κομμένες σε φέτες. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Πλένουμε και τεμαχίζουμε σε φέτες τις πιπεριές και τις ντομάτες. Στη συνέχεια τεμαχίζουμε το κεφαλοτύρι σε κυβάκια.
  4. Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με καπάκι και στρώνουμε τη μισή ποσότητα των κρεάτων. Ανάμεσα τους τοποθετούμε τη μισή ποσότητα από τα κυβάκια του τυριού.
  5. Στρώνουμε τη μισή ποσότητα από τις φέτες με τις πιπεριές και τις ντομάτες. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα κρεατικά και συνεχίζουμε πάλι με το τυρί και τα λαχανικά.
  6. Στη συνέχεια περιχύνουμε με το λευκό κρασί και το ελαιόλαδο και σκεπάζετε το σκεύος με το καπάκι του.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 2 ώρες περίπου.
  8. Μόλις ολοκληρωθεί ο χρόνος ψησίματος, σβήνουμε το φούρνο και βγάζουμε το καπάκι από το πυρίμαχο σκεύος. Το αφήνετε για 10 λεπτά ακόμη στο φούρνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

4+1 ιδέες για να είσαι στιλάτη στο κρύο

Φέτος το χειμώνα μπορείς να δοκιμάσεις διαφορετικά και εναλλακτικά στυλ, αφού στη μόδα είναι πολλά ιδιαίτερα κομμάτια και συνδυασμοί. Ο κρύος καιρός έχει ήδη αρχίσει...

Οι τροφές που διατηρούνται για πολύ καιρό

Πόσες φορές έχει τύχει να πετάξουμε τροφές που έχουν χαλάσει; Και αυτό, επειδή δεν τις καταναλώνουμε άμεσα. Στη περίπτωση αυτή, είναι πολύ σημαντικό να...

Μάθε τον λόγο που δεν πρέπει ν’αφήνουμε άπλυτα ρούχα για μέρες σ’ ένα δωμάτιο

Το ν' αφήνουμε άπλυτα ρούχα για μέρες σ' ένα δωμάτιο είναι μια πολύ κακή συνήθεια που σχεδόν όλοι μας την κάνουμε. Στιβάζουμε τ’άπλυτα ρούχα σε...

10+1 Insta accounts για edgy μακιγιάζ που θα ζηλέψεις

To Instagram αποτελεί πηγή έμπνευσης για τα πάντα πλέον, από tutorials μακιγιάζ μέχρι DIY ιδέες για να ανανεώσεις τον χώρο σου. Ωστόσο, για την...

Vegan κρουασάν

Αφράτα, λαχταριστά κρουασάν έρχονται στην vegan εκδοχή τους για να σας εντυπωσιάσουν γευστικά. Το ίδιο νόστιμα αλλά πιο υγιεινά. Δε θα συναντήσετε δυσκολία στην εκτέλεσή...