fbpx

Γκιούλμπασι με άρωμα Μικράς Ασίας

Το γκιούλμπασι είναι μια συνταγή που έχει τις ρίζες του στη Μικρά Ασία. Συγκεκριμένα, προέρχεται από τη Σμύρνη και ήταν το αγαπημένο φαγητό των παππούδων και των γιαγιάδων μας.

Μια παραδοσιακή συνταγή που έχει τρία διαφορετικά είδη κρεάτων για όλα τα γούστα. Η διαδικασία απαιτεί αρκετό χρόνο, αλλά πιστέψτε μας, η αναμονή αξίζει τον κόπο και θα ενθουσιάσει μεγάλους και μικρούς.

 

komatakia kreatos me laxanika sti ladokola

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. μοσχαράκι χωρίς κόκκαλο
  • 600 γρ. χοιρινό χωρίς κόκκαλο
  • 600 γρ. αρνί χωρίς κόκκαλο
  • 400 γρ. κεφαλοτύρι
  • 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • 2 πιπεριές χρωματιστές
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 4 μέτριες ώριμες ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεκινάμε, πλένοντας και τεμαχίζοντας σε κομμάτια και τα τρία είδη των κρεατικών.
  2. Τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο σκεύος και τα αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τη ρίγανη και τις σκελίδες του σκόρδου κομμένες σε φέτες. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Πλένουμε και τεμαχίζουμε σε φέτες τις πιπεριές και τις ντομάτες. Στη συνέχεια τεμαχίζουμε το κεφαλοτύρι σε κυβάκια.
  4. Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με καπάκι και στρώνουμε τη μισή ποσότητα των κρεάτων. Ανάμεσα τους τοποθετούμε τη μισή ποσότητα από τα κυβάκια του τυριού.
  5. Στρώνουμε τη μισή ποσότητα από τις φέτες με τις πιπεριές και τις ντομάτες. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα κρεατικά και συνεχίζουμε πάλι με το τυρί και τα λαχανικά.
  6. Στη συνέχεια περιχύνουμε με το λευκό κρασί και το ελαιόλαδο και σκεπάζετε το σκεύος με το καπάκι του.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 2 ώρες περίπου.
  8. Μόλις ολοκληρωθεί ο χρόνος ψησίματος, σβήνουμε το φούρνο και βγάζουμε το καπάκι από το πυρίμαχο σκεύος. Το αφήνετε για 10 λεπτά ακόμη στο φούρνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DIH: Πως να φτιάξετε το δικό σας άρωμα

Τα αρώματα είναι μεγάλος πειρασμός για εμάς τις γυναίκες.  Για σκεφτείτε, πόσες φορές, έχουμε πάει σε καταστήματα καλλυντικών και πάντα φεύγουμε με ένα άρωμα. Όπως...

Tips για να διατηρήσεις το τζιν σου καινούργιο

Τα τζιν όσα χρόνια και να περάσουν, όσο και να αλλάζει η μόδα παραμένουν στη πρώτη γραμμή των προτιμήσεων μας. Άνετο, πρακτικό, για όλες τις...

Κωνσταντίνος Αργυρός: Ένας ζαν πρεμιέ κολάζει το γυναικείο πληθυσμό

Νέος, όμορφος, επιτυχημένος, με μια αξιόλογη καριέρα στο μουσικό στερέωμα, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, είναι η επιτομή του απόλυτου αρσενικού. Ο τραγουδιστής δεν βάζει «φωτιά» μόνο...

Video clip στο Σανατόριο της Πάτρας

Video clip στο Σανατόριο της Πάτρας από νεαρό τραγουδιστή.  Το «Σανατόριο της Ζάστοβας» βρίσκεται στην Πάτρα και συγκεκριμένα στο όρος Παναχαϊκό σε υψόμετρο 650 μέτρων,...

Συνταγή για σούπα με γλυκοπατάτα

Έφτασε ο χειμώνας και οι σούπες έχουν την τιμητική τους.  Η σούπα με γλυκοπατάτα είναι ένα ζεστό πιάτο που μπορούμε ν’απολαύσουμε σε κάθε είδους περίσταση,...