Το χοιρινό φιλέτο συνήθως το απολαμβάνουμε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Μπορούμε να το μαγειρέψουμε με διάφορους τρόπους, αλλά όταν το κάνουμε με σάλτσα μήλου, τότε πρόκειται για μια πανδαισία διαφορετικών γεύσεων.
Το χοιρινό φιλέτο, είναι μια σχετικά εύκολη συνταγή, που αξίζει να δοκιμάσετε και είμαστε σίγουροι πως θα σας εντυπωσιάσει τόσο γευστικά όσο και από άποψη ενός όμορφου δημιουργικά πιάτου.
Η γεύση της σάλτσας μήλου του δίνει μια γλυκόξινη νότα.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό χοιρινό φιλέτο
- 2 μήλα
- 1 φλιτζάνι χυμό μήλου
- 1 ½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- 1 κρεμμύδι
- 2 κ.σ βούτυρο
- ½ φλιτζάνι μαγιονέζα
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 κ.σ καστανή ζάχαρη
- Θυμάρι
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε το χοιρινό και το σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί.
- Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του χοιρινού με αλάτι, θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μόλις αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή, αλείφουμε τα κομμάτια του κρέατος και έπειτα τα περνάμε από τη τριμμένη φρυγανιά. Προσέχουμε να έχουμε καλύψει από όλες τις πλευρές το χοιρινό με τη σάλτσα μαγιονέζας, προκειμένου να σταθεί ομοιόμορφα και η φρυγανιά επάνω τους.
- Τοποθετούμε όλα τα κομμάτια στη λαδόκολλα και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 λεπτά περίπου.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις ξεκινήσει να λιώνει προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα. Προσθέτουμε τα μήλα- αφού πρώτα τα έχουμε καθαρίσει και τεμαχίσει σε μικρά κυβάκια, με το χυμό μήλου.
- Ρίχνουμε τη καστανή ζάχαρη και μειώνουμε την ένταση της εστίας. Σιγοβράζουμε για 10 με 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Μόλις ολοκληρωθεί ο βρασμός των μήλων και δέσει η σάλτσα, αποσύρουμε από την εστία.
- Πολτοποιούμε με το ειδικό μηχάνημα πολτοποίησης τα υλικά της σάλτσας προκειμένου ν’αποκτήσει βελούδινη υφή.
- Βγάζουμε το χοιρινό από τον φούρνο, το τεμαχίζουμε και το περιχύνουμε με τη σάλτσα μήλου. Συνοδεύουμε με ρυζάκι για μέγιστη απόλαυση.
Καλή σας όρεξη!