Η ελληνική παραδοσιακή τυρόπιτα που μεγάλωσε γενιές και γενιές, έρχεται σε άλλη εκδοχή πιο εύκολη και πιο γρήγορη.
Γίνεται χωρίς φύλλο και έχει την ίδια νοστιμιά με την κλασική της μορφή
ΥΛΙΚΑ
-7 κ.σ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
-250 γρ. τυρί γραβιέρα
-1 κ.σ. baking powder
-1/2 ποτήρι γάλα
-3 κ.σ. λάδι
-5 αυγά
-1 φακελάκι βανίλια
-Μπόλικο δυόσμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μέσα σε ένα βαθύ μπολ βάζετε το αλεύρι, το baking powder , τα αυγά και τα χτυπάτε πολύ καλά. Στη συνέχεια προσθέτετε το τυρί –τριμμένο- το γάλα, το λάδι, τη βανίλια και τα ανακατεύετε.
Επίσης προσθέτετε τον δυόσμο. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς , ενώ λαδώνετε το ταψί. Ψήνετε για περίπου 45-50 λεπτά.