Ωραιότατα, γευστικά muffins με ελιές και φέτα – με προϊόντα μου «μυρίζουν» Ελλάδα-, έρχονται για να κάνουν τη διαφορά σε ένα τραπέζι.
Δεν έχουν ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας και η εκτέλεση της συνταγής είναι πολύ γρήγορη.
ΥΛΙΚΑ
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
- 40 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 3 αβγά, μέτρια, ελαφρώς χτυπημένα
- 80 γρ. γάλα, 3,5%
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. ελιές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες
- 1 κ.σ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κλ. ρίγανη, φρέσκια, ψιλοκομμένη
- 100 γρ. φέτα
- 50 γρ. μανούρι
- 40 γρ. κολοκυθόσπορο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα).
Τοποθετούμε τα ειδικά χαρτάκια σε μια φόρμα για muffin 12 θέσεων.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και τη γραβιέρα.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αβγά, τα 40 γρ. γάλα, το ελαιόλαδο, τις ελιές, το θυμάρι, τον μαϊντανό και τη ρίγανη.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε ελαφρώς με μια σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα άλλο μπολ ετοιμάζουμε το μείγμα των τυριών.
Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας, προσθέτουμε το μανούρι, τα υπόλοιπα 40 γρ. γάλα, και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Μοιράζουμε το μισό μείγμα των muffins στις θήκες της φόρμας.
Από πάνω ρίχνουμε το μισό μείγμα των τυριών και πάνω σε αυτό ρίχνουμε το άλλο μισό μείγμα των muffins.
Σκορπίζουμε τα σποράκια πάνω από τα muffins και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε.
Πηγή: mensnews.gr