Μετά το φαγητό, συχνά μιας πιάνει μια λιγούρα για γλυκό και ψάχνουμε να βρούμε τι θα φάμε για να γλυκάνουμε τον ουρανίσκο μας.
Μια όμορφη ιδέα, για γλυκό είναι το cheesecake, όχι όμως στην παραδοσιακή του μορφή όπως το ξέρουμε, αλλά cheesecake στρατσιατέλα.
Είναι μια γεύση που αρέσει στους περισσότερους και την απολαμβάνουμε στα παγωτά.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 10-12 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
- 220 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 750 γρ. τυρί κρέμα
- 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 5 αβγά, μεσαία
- 3 κ.σ. κορν φλάουρ
- 150 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
- 1 πρέζα αλάτι
- 200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- 50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
- 50 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
- Σάλτσα καραμέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα μπισκότα, τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν τρίμμα.
Προσθέτουμε τα 80 γρ. από το βούτυρο και χτυπάμε ξανά μέχρι να απορροφηθεί όλο το βούτυρο και έχει το μείγμα μας την υφή βρεγμένης άμμου.
Απλώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα 23 εκ. με αποσπώμενη βάση και πιέζουμε καλά. Ιδανικά τη βάζουμε στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά για να σφίξει.
ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά ώστε να σπάσει καλά το τυρί κρέμα και η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, το κορν φλάουρ, τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα, το αλάτι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αφαιρούμε τον κάδο, ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, τη βάζουμε στον κάδο με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Απλώνουμε περιμετρικά στα τοιχώματα της φόρμας τα 20 γρ. από το βούτυρο και βάζουμε μέσα όλο το μείγμα της γέμισης.
Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε 1 ώρα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Σερβίρουμε με τις λιωμένες κουβερτούρες και τη σάλτσα καραμέλας.