Ένας γλυκός πειρασμός αναζητά θέση στο τραπέζι σας. Μετά από ένα γεύμα τι το πιο φυσιολογικό για ένα γλυκάκι. Όχι, όμως ό,τι και ό,τι αλλά τα αγαπημένα σε όλους brownies. Επικαλυμμένα με σοκολάτα και φουντούκι.
Είστε έτοιμες να δοκιμάσετε αυτή την εξαιρετική συνταγή; Βάλτε τις ποδιές σας και ξεκινάμε.
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 120 γρ. αλεύρι μαλακό
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 175 γρ. ζάχαρη καστανή
- 4 αυγά
- 1 βανίλια
- 250 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεκινάμε την εκτέλεση της συνταγής μας λιώνοντας τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη κρυσταλλική και τη καστανή ζάχαρη, τη βανίλια και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της σοκολάτας στα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι τμηματικά στο μείγμα της σοκολάτας.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε και τα φουντούκια χοντροκομμένα. Κατά διαστήματα, σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και ξεκολλάμε το μείγμα που κολλάει στα τοιχώματα του κάδου προκειμένου να ανακατευτούν όλα τα υλικά.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί 24Χ40 εκατοστών, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά.
- Τα brownies είναι έτοιμα όταν βυθίσουμε ένα μυτερό μαχαίρι στο εσωτερικό του γλυκού και αυτό βγει σχεδόν στεγνό.
- Τα βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά.