Αν σου έχει λείψει το αγαπημένο σου BBQ ribs που απολάμβανες σε κάποιο μαγαζί, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σου αποκαλύψουμε πως σου έχουμε έναν εύκολο τρόπο για να τα φτιάξεις στο σπίτι σου.
Η «Μήδεια» έφυγε και εσύ πλέον μπορείς να βγεις στον κήπο ή το μπαλκόνι σου και να ψήσεις τα αγαπημένα σου BBQ ribs, τα οποία μπορείς να κάνεις και στον φούρνο σου.
Η Κυριακή είναι η καλύτερη μέρα για να την απολαύσεις ψήνοντας με τα αγαπημένα σου πρόσωπα τρώγοντας BBQ ribs.
ΥΛΙΚΑ
- 1 1/5 κιλό χοιρινά παϊδάκια
- 2 μερίδες σπιτικό ζωμό λαχανικών
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
- 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ μαργαρίνη
- 1 κ.σ ζάχαρη καστανή
- 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ κόλιανδρος σε σκόνη
- 1 κ.σ τζίντζερ, φρεσκοτριμμένο
- 1 κ.σ μοσχοκάρυδο
- 1 κ.σ κανέλα σε σκόνη
- 1 κ. πιπέρι καγιέν
- 200 ml κετσαπ
- 300 ml μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τα παϊδάκια, τα ξεχωρίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Ετοιμάζουμε τον ζωμό μας διαλύοντας τις 2 μερίδες του ζωμού στο νερό. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση, ρίχνουμε στο σκεύος τα παϊδάκια και σιγοβράζουμε για 30΄ περίπου.
- Βγάζουμε κατόπιν τα παϊδάκια από τον ζωμό με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν και να κρυώσουν.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι στη μαργαρίνη, μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια, αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, έως ότου καραμελώσει το κρεμμύδι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα προσθέτοντας το σκόρδο, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.
- Προσθέτουμε την κέτσαπ και σιγοβράζουμε για 15΄ ακόμη. Προσθέτουμε τέλος το μέλι. Στην περίπτωση που η μαρινάδα μας είναι πολύ πηχτή, τότε την αραιώνουμε με 1-2 κουταλιές από τον ζωμό.
- Περιχύνουμε τα παϊδάκια με τη μαρινάδα, σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και τα μαρινάρουμε για 2 έως 24 ώρες στο ψυγείο.
- Στραγγίζουμε ελαφρά τα παϊδάκια από τη μαρινάδα και τα ψήνουμε στην ψησταριά για 30΄ περίπου ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 1 ώρα, γυρίζοντάς τα 1-2 φορές.