Πλησιάζει η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και ένα γλυκό πρέπει να το φτιάξουμε.
Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου εκτός από τα λουλούδια και τα αρκουδάκια, την τιμητική τους έχουν και τα γλυκά. Οπότε, τι πιο όμορφο να φτιάξουμε με τα χεράκια μας ένα ωραίο γλυκό και να το απολαύσουμε το ταίρι μας.
Ο chef Στέφανος Καριοφύλλης έφτιαξε για τους αναγνώστες του womensnews φοντάν σοκολάτας και μοιράζεται μαζί μας την συνταγή, η οποία είναι πεντανόστιμη και πάνω απ’ όλα πανεύκολη.
Δείτε παρακάτω τη συνταγή για το γλυκό του Αγίου Βαλεντίνου:
ΥΛΙΚΑ:
1. 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
2. Κακάο
3. 200 γρ βούτυρο κομμένο σε κύβους
4. 200 γρ. Σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε κύβους
5. 4 αυγά και 4 κρόκοι αυγού
6. 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
7. 200 γρ. Καστάνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Μ’ ένα πινέλο αλείφουμε τις φόρμες για τα φοντάν- μπορούν να είναι και απλές κούπες καφέ, απλά θέλουμε να μπορούν να μπουν στο φούρνο.
2. Αφού τα αλείψουμε καλά πασπαλίζουμε το εσωτερικό με κακάο και τα βάζουμε στην κατάψυξη.
3. Σ’ ένα μπολ βάζουμε τα κομματάκια σοκολάτας και τα κομματάκια βουτύρου και τοποθετούμε το μπολ επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
4. Σ’ ένα μίξερ βάζουμε τα αυγά, την ζάχαρη και αρχίζουμε να τα χτυπάμε.
5. Όταν αρχίζουν να ανακατεύονται, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι σιγά- σιγά στο μίξερ.
6. Μόλις ενσωματωθεί όλο το αλεύρι , σε τρεις δόσεις θα προσθέσουμε μέσα την σοκολάτα που έχει λιώσει, και θα ανακατέψουμε καλά.
7. Θα μεταφέρουμε το μίγμα μας σε μια κανάτα και θα γεμίσουμε τις φόρμες / κούπες που είχαμε μέχρι τώρα στην κατάψυξη.
8. Θα ψήσουμε τα φοντάν μας στους 180 στον αέρα για περίπου 12 λεπτά , θα αφαιρέσουμε από τον φούρνο και θα τα αφήσουμε ένα λεπτάκι πριν ξεφορμάρουμε.
9. Θα σερβίρουμε τα φοντάν μας με παγωτό καραμέλα, μερικά φρέσκα raspberries και κομματάκια σοκολάτας.
Καλή απόλαυση και χρόνια πολλά!