Άγχος και εξανθήματα – Πως συνδέονται

0
25
Το άγχος μπορεί να δημιουργήσει εξανθήματα σε ολόκληρο το σώμα. Τα μέρη που επηρεάζονται σημαντικά είναι τα μαλλιά, τα νύχια και το δέρμα. Δεδομένου ότι το άγχος αποτελεί μέρος της ζωής, αυτό που έχει σημασία είναι το πώς το διαχειρίζεται ο καθένας μας.

Δερματικά εξανθήματα στο σώμα και άγχος

  • Λεύκη

Εάν έχετε ήπιο άγχος, είναι πολύ απίθανο να εμφανίσετε λεύκη, μια κατάσταση κατά την οποία θα χάσετε τη χρωστική ουσία σε μέρη του δέρματός σας. Η λεύκη μπορεί να είναι αρκετά ανθεκτική στις θεραπείες, οπότε η αντιμετώπιση του άγχους είναι σημαντική.

  • Ακμή

Η ακμή είναι το αποτέλεσμα της απελευθέρωσης κορτιζόλης από το σώμα λόγω του στρες. Η κορτιζόλη αυξάνει την παραγωγή λαδιού του δέρματος, που μπορεί να αυξήσει τα σπυράκια.

  • Χρόνιο δερματικό εξάνθημα

Εάν έχετε χρόνια δερματικά εξανθήματα, όπως ψωρίαση, μπορείτε να εμφανίσετε φλεγμονή κατά τη διάρκεια μιας περιόδου με έντονο άγχος. Η ψωρίαση είναι ένα πρόβλημα του δέρματος όπου δημιουργούνται πάρα πολλά ανοσοκύτταρα σε αυτό.

  • Κόκκινα σημάδια στη μύτη και το στόμα

Εάν έχετε αρχίσει να παρατηρείτε φολιδωτά κόκκινα σημάδια που σχηματίζονται γύρω από το στόμα ή τη μύτη, μπορεί να έχετε περιτοναϊκή δερματίτιδα, ένα εξάνθημα που μπορεί να προκληθεί από άγχος.

Διαβάστε πιο λεμπτομεριακά: Πως το άγχος προκαλεί εξανθληματα στο Health4u.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here