H Jameela Jamil μίλησε για τα φίλτρα στα social media και την αρνητική επιρροή που έχουν στη ζωή μας.
Το Instagram, αλλά και τα φίλτρα που χρησιμοποιούμε στις φωτογραφίες μας, έχουν μπει για τα καλά στις ζωές μας, ωστόσο πολλοί δε συνειδητοποιούμε το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργούν.
Μπορεί να μπαίνεις στα social media και να βλέπεις αψεγάδιαστα πρόσωπα και σώματα, αλλά τις περισσότερες φορές, αυτό που βλέπεις απέχει πολύ από την πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεις λάθος πρότυπα ομορφιάς. Πρότυπα που προκαλούν πολλές ανασφάλειες στην πλειοψηφία, κυρίως, του γυναικείου πληθυσμού.
Η Jameela Jamil μίλησε στο Harper’s Bazaar και έστειλε το δικό της μήνυμα επί του θέματος, παροτρύνοντας τις γυναίκες να αγαπήσουν τον εαυτό τους όπως ακριβώς είναι, μέσα από καθημερινές πράξεις φροντίδας.
Μεταξύ άλλων, η ηθοποιός, μοντέλο και ακτιβίστρια αναφέρθηκε στην αρνητική επιρροή που ασκούν τα φίλτρα και η επεξεργασία των φωτογραφιών.
«Πιστεύω πως η επεξεργασία των φωτογραφιών είναι τεράστιο θέμα. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο σε διαφημίσεις και περιοδικά, που ήταν ήδη πολύ τοξικό. Πλέον το κάνουν όλοι λόγω των editing apps. Όλοι έχουν μία τέτοια εφαρμογή και έχουμε ξεχάσει πλέον πώς μοιάζει πραγματικά το δέρμα, πώς μοιάζουν οι γλουτοί. Μπαίνεις στο Instagram και όλοι θέλουν να έχουν πρόσωπο που μοιάζει με κούκλα, μικροσκοπική μύτη, τεράστια χείλη, μεγάλα μάτια. Υποτιμάται η βλάβη που προκαλεί η επεξεργασία φωτογραφιών», σχολίασε χαρακτηριστικά η Jameela Jamil.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η Jameela Jamil δε δίστασε να αναφερθεί και στις φυλετικές διακρίσεις που μαστίζουν την κοινωνία και έχουν την τάση να διογκώνονται στα social media. «Κανείς δεν αποδέχεται τους ανθρώπους από διαφορετικές φυλές. Ωστόσο, όλοι θέλουν να αποκτήσουν μερικά εξωτερικά χαρακτηριστικά από αυτές. Κάτι που γίνεται μέσα από την επεξεργασία και τα φίλτρα στις φωτογραφίες», εξήγησε.
Και συνέχισε: «Χρειάζεται να διδάξουμε στα παιδιά τι πραγματικά είναι αυτές οι εφαρμογές επεξεργασίας των φωτογραφιών. Πόσο διαφορετικό από την πραγματικότητα είναι ό,τι βλέπουν»
Καταλήγοντας, η Jameela Jamil τόνισε για τα φίλτρα στα social media «πόσο κακό για την αυτοπεποίθηση και την ψυχική τους υγεία είναι αυτό».