fbpx

Έτσι θα βρείτε το χαμένο πάθος στη σχέση σας

Με την πάροδο του χρόνου οι σχέσεις φθείρονται. Χάνεται η σπίθα του έρωτα και αρχίζουν οι γκρίνιες, οι τσακωμοί με αποτέλεσμα η σχέση βαλτώνει.

Πολλοί λόγοι συμβάλλουν σε αυτή την κατάσταση, με έναν από τους πιο κύριους να είναι το… σεξ.

Ας παραδεχτούμε πως το σεξ είναι καθοριστικός παράγοντας για την έκβαση μιας μακροχρόνιας σχέσεις και η έλλειψή του είναι συνηθισμένο φαινόμενο.

Είτε θα είναι κουρασμένος από τη δουλειά, είτε δεν θα έχει όρεξη, αρχίζει σιγά και παγιώνεται μια κατάσταση που σας κουράζει.

Σε αυτό το σημείο, ν’ αναφέρουμε πώς κι εμείς έχουμε μερίδιο ευθύνης και δεν πρέπει να τα ρίχνουμε στον άλλο. Πρέπει ο καθένας ν’ αναλάβει τις ευθύνες του.

Μην πανικοβάλλεστε όμως , γιατί υπάρχουν τρόποι να βρείτε το χαμένο πάθος και όλο αυτό ν’ αντιστραφεί.

 

ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;

Οι σχέσεις αλλάζουν. Περνάνε διακυμάνσεις τόσο ως προς την επικοινωνία, όσο και ως προς τη σεξουαλική διάθεση. Οπότε όλο αυτό είναι προσωρινό. Ακόμα και ανη συχνότητα των επαφών σας είναι στο «μία φορά το μήνα», εσείς θα κρίνετε αν είναι πρόβλημα. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα επίπεδα όρεξης στο σεξ.

 

ΜΗ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ

Είναι σημαντικό να εξετάσετε την κατάσταση ξεχνώντας για λίγο το στερεότυπα. Σαν κοινωνία έχουμε την τάση να θεωρούμε, ότι οι άντρες δεν έχουν τίποτε άλλο στο κεφαλάκι τους από το σεξ. Έτσι όσες φορές και αν μας εξηγήσει ο σύντροφός μας ότι η έλλειψη σεξουαλικής διέγερσης δε σχετίζεται με μας αλλά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στη δουλειά του ή με την κακή του διάθεση είναι αδύνατο να μην νιώθουμε ανασφαλής, Η εμπιστοσύνη είναι το απαραίτητο συστατικό ώστε η σεξουαλική σας ζωή να έχει πιθανότητες επιβίωσης.

 

ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ

Υπάρχουν πάρα πολλά τεχνάσματα που υπόσχονται να επαναφέρουν το πάθος, ή στη τελική να μην το αφήσουν να χαθεί.

 

Τρώγοντας έρχεται η όρεξη

Αν έχετε πολύ καιρό να κάνετε σεξ το πιθανότερο είναι πως η ερωτική σας διάθεση βρίσκεται στα τάρταρα. Η όρεξη δεν πρόκειται να έρθει ξαφνικά. Είναι πολύ πιθανό μετά από ώρα να θυμηθείτε τους παλιούς καλούς σας εαυτούς.

 

Μην εκβιάζετε καταστάσεις

Μετά από κάποια χρόνια σχέσεις το σεξ θέλει προσπάθεια, αλλά όχι πίεση. Αν δε το θέλετε και οι δύο πραγματικά καλό θα είναι να το αφήσετε για κάποια άλλη φορά. Οι αγκαλιές, τα φιλιά και τα χάδια μπορεί να γίνουν ικανοποιητικά και σέξι, αλλά και να διατηρούν την οικειότητα που χρειάζεται η σχέση για να είναι υγιής.

 

Λύστε τους γρίφους

Πολλές φορές τα αίτια της έλλειψης σεξ δεν ξεκινούν από το τέλος της έλξης αλλά από άλλους παράγοντες. Λύνοντας τις δυσκολίες της σχέσεις ή αφήνοντας στην άκρη εξωτερικούς παράγοντες, ίσως δείτε το πάθος να επανέρχεται.

 

Βάλτε πρόγραμμα

Μπορεί να ακούγεται περίεργο στο να βάλετε πρόγραμμα για να κάνετε σεξ. Στη περίπτωση που υπάρχει παιδί στη μέση αναγκαστικά θα γίνει. Πρωτού κανονίσετε να κάνετε σεξ θυμηθείτε: Πρώτον, είναι λιγότερο ξενέρωτο το να μην κάνετε καθόλου και δεύτερον κανείς δεν σας εμποδίζει από το να το κάνετε πιο ενδιαφέρον προσθέτοντας και άλλες εκπλήξεις και πινελιές.

 

Αλλάξτε τους όρους

Αν περιμένετε να κάνει εκείνος κίνηση, τότε θα περιμένετε για πολύ. Στη περίπτωση αυτή, η δική του έλλειψη διάθεσης, θα ρίξει την σεξουαλική σας ζωή στα τάρταρα. Δοκιμάστε να είστε εσείς που θα το προσεγγίσετε, με κινήσεις που ξέρετε ότι του αρέσουν, η με το να μοιραστείτε μαζί του  τις φαντασιώσεις σας. Με λίγα λόγια αλλάξτε τους όρους του παιχνιδιού.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γυμναστική για τα παιδιά στο σπίτι

Η δουλειά του γονιού είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Στη περίπτωση δε που οι μικροί μας φίλοι  έχουν αρχίσει να βαριούνται και να κάνουν σκανδαλιές,...

Λάθη που κάνουμε στο ντους μας

Το ντους είναι η αγαπημένη μας καθημερινή συνήθεια. Μας χαλαρώνει, μας δροσίζει και φυσικά μας τονώνει. Ειδικά, όταν επιστρέφουμε στο σπίτι μετά από μια έντονη...

Κολύμπι για να γυμνάσεις γλουτούς, κοιλιά και πόδια

Είναι γνωστό πώς κολύμπι είναι η καλύτερη προπόνηση για να γυμνάσουμε όλο μας το σώμα. Το κολύμπι δεν είναι μόνο μια άσκηση για να χάσουμε...

GNTM: Ο πρώτος έρωτας του reality είναι γεγονός

Το GNTM ξεκίνησε και ο πρώτος έρωτας δεν άργησε να «γεννηθεί». Το reality μόδας άλλαξε για πρώτη φορά και πλέον δεν διαγωνίζονται μόνο κορίτσια, αλλά...

Νευρική ανορεξία: Τα αίτια και τα συμπτώματα της διαταραχής

Η νευρική ανορεξία κατατάσσεται στις ψυχολογικές διαταραχές και προκαλεί στα άτομα που πάσχουν μία ακατάπαυστη ενασχόληση με το σωματικό τους βάρος και γενικότερα με...