Πηγή Δαούλα: «Μου λείπουν μια χειραψία, μια αγκαλιά κι ένα χαμόγελο»

Η εικαστικός Πηγή Δαούλα, μίλησε αποκλειστικά στο womensnews για το πλούσιο έργο της, την καραντίνα και αποκάλυψε τα δικά της μυστικά ομορφιάς. 

Η Πηγή Δαούλα είναι λάτρης της μοντέρνας Τέχνης και του αφηρημένου εξπρεσιονισμού.

Μακριά από νόρμες και συμβατικές τεχνικές, βρήκε την απόλυτη έκφραση στην τεχνική του pouring και του driping. Άλλωστε η «ώρα μηδέν» στην καλλιτεχνική της αναζήτηση ήταν όταν βρέθηκε στο MOMA στη Νέα Υόρκη μπροστά στον πίνακα του Jackson Pollock “One:number 31, 1950”. Η κίνηση, η ενέργεια και ο δυναμισμός των χρωμάτων την κέρδισαν από την πρώτη στιγμή.

Έργο Τέχνης της εικαστικού Πηγής Δαουλά

Έκτοτε η Πηγή Δαούλα έχει αφοσιωθεί στο action painting και έχει να παρουσιάσει ένα πλούσιο έργο με abstract, pouring και drip paintings. Έντονα χρώματα, βουτιά στο υποσυνείδητο και η απόλυτη ελευθερία έκφρασης είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους πίνακές της.

Έργο Τέχνης

Πώς μπήκε η Τέχνη στη ζωή σας;

«Από τη φύση μου είμαι καλλιτεχνικός άνθρωπος.  Όλα τα βλέπω με ένα άλλο μάτι, από μια διαφορετική σκοπιά.  Εκεί που κάποιος βλέπει ένα δέντρο εγώ βλέπω ένα λιβάδι…

Από τα 4 μου χρόνια άρχισα να ασχολούμαι με το πιάνο, μιας και είχαν δει ότι είχα μεγάλο ταλέντο, και φυσικά όταν δεν έπαιζα πιάνο είχα ένα πινέλο στο χέρι και ζωγράφιζα.   Η μητέρα μου έχει «χέρι» και ήταν σχεδιάστρια οπότε πάντα τη θυμάμαι να ζωγραφίζει κάτι.  Εγώ από μικρή ήμουν «μέσα στα χρώματα» και μονίμως «ζωγραφισμένη»»

η εικαστικός πηγή δαουλά σε μικρή ηλικία

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας ζωγράφοι και ποιο κίνημα σας εκφράζει περισσότερο;

«Ο αυτοσχεδιασμός και η χρήση μιας ελεύθερης φόρμας είναι ο αγαπημένος μου τρόπος ζωγραφικής, οπότε θα έλεγα ότι το κίνημα που μ’ εκφράζει περισσότερο είναι ο αφηρημένος εξπρεσιονισμός. Όσο για τους αγαπημένους μου ζωγράφους ο Jackson Pollock , με τον αφηρημένο εξπρεσιονισμό του, την αυθόρμητη και υποσυνείδητη έκφρασή του και ο Miro, λόγω των ζωντανών χρωματικών επιλογών του»

Πως επηρεάζει το lockdown την Τέχνη;

«Κακά τα ψέματα, το lockdown έχει επηρεάσει όλους τους τομείς της ζωής μας, πόσο περισσότερο την τέχνη.  Τα θέατρα έκλεισαν, οι μουσικές σκηνές σίγησαν , οι εκθέσεις ζωγραφικής σταμάτησαν.  Ελπίζω, και πάντα σκέφτομαι θετικά, ότι αυτή η κατάσταση σιγά σιγά θ’ αποκλιμακωθεί και θα μπορέσουμε σε λίγο καιρό ν αρχίσουμε ν’ απολαμβάνουμε αυτά που τόσο καιρό έχουμε στερηθεί»

«Υπάρχει ένας διάχυτος φόβος»

Τι σας λείπει περισσότερο;

«Η επαφή με τους ανθρώπους.  Μια χειραψία, μια ζεστή αγκαλιά κι ένα ζεστό χαμόγελο.  Η αίσθηση της ελευθερίας .  Κάθε μέρα ζούμε πλέον, σ’ ένα αποστειρωμένο περιβάλλον, γεμάτο καχυποψία και δισταγμό, χωρίς να μπορούμε να εκφράσουμε ελεύθερα αυτό που θέλουμε.  Υπάρχει ένας διάχυτος φόβος και μια μεγάλη «απόσταση» μεταξύ των ανθρώπων, που μας κάνει να κλεινόμαστε όλο και περισσότερο στον εαυτό μας, μας αποξενώνει»

Δώστε μας μία συμβουλή για μια πιο ευχάριστη καθημερινότητα σε αυτές τις συνθήκες.  Εσείς πώς περνάτε τη μέρα σας αυτή την περίοδο;

«Ζούμε σουρεάλ στιγμές από τότε που μπήκε το 2020. Εκεί που θεωρούσαμε ότι με το 2019 τα είχαμε δει όλα ήρθε η απόλυτη ανατροπή. Κορωνοϊός! Κλειστήκαμε σπιτάκι μας, εφοδιαστήκαμε με μπουκάλες αντισηπτικών, αγοράσαμε ένα πακέτο χαρτί υγείας παραπάνω και νιώσαμε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον εχθρό. Κάποιος θα έλεγε ότι είμαστε υπερβολικοί…

Η δεύτερη καραντίνα που περνάμε αυτήν την περίοδο είναι αδιαμφισβήτητα μια δύσκολη περίοδος για όλους. Ο κοροναϊός απειλεί την υγεία μας και σε καμία περίπτωση δεν αφήνει ανεπηρέαστη ούτε την ψυχολογία μας. Με λίγη καλή θέληση μπορούμε να δούμε την αναγκαστική μας παραμονή στο σπίτι ως μια ευκαιρία να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στον εαυτό μας. Ωστόσο, το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι λένε, οπότε σαν καλά παλικάρια που είμαστε, θα τραβήξουμε εκείνο που θα μας βγάλει από το ψυχοπλάκωμα και την πλήξη, ώστε να περάσουμε το επόμενο διάστημα περιορισμένοι μεν, αλλά με ενδιαφέρον δε. Εγώ, για παράδειγμα, κάθε μέρα φροντίζω να βγαίνω έξω και να περπατάω 6 – 7 χλμ.  Μιας και τα γυμναστήρια είναι «απαγορευμένη ζώνη» ή θα καθόμαστε όλη μέρα, και θα έχουμε το μυαλό μας στο φαγητό, ή θα ενεργοποιηθούμε λιγάκι για να μπορέσουμε να κρατηθούμε σε φόρμα!

Για καλή μου τύχη έχω κοντά μου το Ρέμα του Χαλανδρίου (το οποίο ανακάλυψα στον πρώτο εγκλεισμό) οπότε κάθε μέρα περπατάω εκεί. Καθαρός αέρας, πράσινο και το ποτάμι.  Η τέλεια ανανέωση. Επίσης τις ώρες που είμαι σπίτι και δεν ασχολούμαι με τη ζωγραφική έχω βρει καταφύγιο στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.  Βάζω τη φαντασία μου να δουλέψει και δημιουργώ κι εκεί. Ευκαιρία να βγει και κάτι καλό απ’ όλο αυτό κι όταν τελειώσει η «καραντίνα», να έχω δημιουργήσει και δέκα επιπλέον συνταγές που θα κάνουν τη ζωή μου πιο γευστική.

Κι αφού έχω κουραστεί με όλα τα παραπάνω, προσφέρω στον εαυτό μου ένα σπιτικό σπα με αφρόλουτρα, αρωματικά έλαια, κρέμες, κεριά και ό,τι άλλο θες, για να τονώσω λίγο την αυτοπεποίθησή μου»

η πηγή δαουλά μας δίνει τα δικά της μυστικά ομορφιάς

Tips ομορφιάς από την Πηγή Δαούλα

Αλήθεια, τι συμβουλές ομορφιάς έχετε να μας δώσετε τώρα στην καραντίνα;

«Σκεφτείτε πόσες φορές θέλετε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στην περιποίησή σας, αλλά δεν προλαβαίνετε επειδή τρέχετε από το πρωί ως το βράδυ. Τώρα, λοιπόν, που μένουμε στο σπίτι τι καλύτερο από το να αφιερώσουμε λίγο ποιοτικό χρόνο στον εαυτό μας. Έτσι, όχι μόνο θα δείχνουμε πιο όμορφες, και φρέσκες αλλά επίσης θα αποφορτιστούμε από την αναπόφευκτη ένταση των ημερών.

Για μένα η περιποιημένη εξωτερική εμφάνιση παίζει μεγάλο ρόλο.  Τώρα, βεβαίως, οι ενδυματολογικές μας επιλογές είναι αν θα βάλουμε την άσπρη, τη μαύρη ή τη γκρι φόρμα και με ποιο αθλητικό παπούτσι θα τη συνδυάσουμε.  Ανοίγω τη ντουλάπα μου, κοιτάζω τις χρωματιστές ζακέτες μου και τελικά φοράω μια φόρμα κι ένα μπουφάν και βγαίνω για περπάτημα.  Παρόλα αυτά ΠΟΤΕ δε φεύγω χωρίς να φορέσω το άρωμά μου . Είναι το πρώτο βασικό χαρακτηριστικό της εμφάνισης μου και μου φτιάχνει την διάθεσή.

Δεν είναι υπέροχο να μυρίζουν όμορφα τα ρούχα, τα μαλλιά, και το δέρμα μας; Κι, όμως, κάτι τόσο απλό μπορεί να προσθέσει μία ευχάριστη νότα στην μονότονη καθημερινότητά μας.

Όσο για το μακιγιάζ όλες οι γυναίκες το αγαπάμε και το μισούμε, το θέλουμε μα και το βαριόμαστε. Το ότι είμαστε κλεισμένες μέσα στο σπίτι μας έδωσε την δικαιολογία να μην βαφόμαστε. Όμως μην ξεχνάμε πόσο ωραίες νιώθουμε όταν είμαστε μακιγιαρισμένες. Το μακιγιάζ δεν χρειάζεται να είναι υπερβολικό, με λίγη μάσκαρα, λίγο ρουζ και το αγαπημένο μας κραγιόν μπορούμε να είμαστε κούκλες και στην καραντίνα και η ψυχολογία μας να είναι στα ύψη, και φυσικά ότι κάνουμε το κάνουμε για τον εαυτό μας και μόνο.  Για να μας αρέσουμε!

Τα μαλλιά μου τα περιποιούμαι με μάσκες 2 φορές την εβδομάδα, για να δυναμώσουν και να ενυδατωθούν.  Μαλλιά φυσικά, λαμπερή και ενυδατωμένη επιδερμίδα, και βλεφαρίδες χωρίς να είναι υπερβολικά βαμμένες .

Όσο για καθαρισμό προσώπου χρησιμοποιώ κρέμες απολέπισης, μια φορά την εβδομάδα, και αφού καθαρίσω το πρόσωπό μου το περνάω με ένα βαμβάκι με οινόπνευμα και μετά βάζω μια κρέμα με αιθέρια έλαια για να το ενυδατώσω και να το συσφίξω.  Σε καταστήματα που πουλάνε αιθέρια έλαια μπορείτε να βρείτε τον καλύτερο συνδυασμό για τις ανάγκες του δικού σας δέρματος.  Πιστέψτε με, το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει.  Μερικές φορές, χρησιμοποιώ και μάσκα. Όχι, δεν εννοώ τη μάσκα που περιορίζει τη μετάδοση του κοροναϊού, αλλά τη μάσκα ομορφιάς! Μάλιστα, καλό είναι να την εφαρμόζουμε μετά το μπάνιο και την απολέπιση, ώστε να εισχωρήσει καλύτερα. Αν δεν έχετε κάποια ενυδατική μάσκα στο σπίτι, μπορείτε εύκολα και γρήγορα να φτιάξετε τις δικές σας . Εγώ έχω να σας κάνω δύο προτάσεις κ επιλέγετε ποια σας αρέσει περισσότερο»

Μάσκες ομορφιάς από την Πηγή Δαούλα
  • Για την πρώτη μάσκα θα χρειαστείτε 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι και 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Ανακατέψτε τα συστατικά και εφαρμόστε το μείγμα στο πρόσωπο και τον λαιμό σας. Αφήστε το για περίπου 15 λεπτά προτού ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Με τα θρεπτικά συστατικά και τα αντιοξειδωτικά του, το γιαούρτι σάς προσφέρει μια πιο ομοιόμορφη και νεανική επιδερμίδα. Από την άλλη πλευρά, το μέλι έχει αποδειχτεί ότι όταν χρησιμοποιείται τακτικά, καταπραΰνει το δέρμα.
  • Η δεύτερη πρότασή μου είναι μια μάσκα προσώπου για να λάμψει το δέρμα μας με  μία κουταλιά της σούπας κανέλα και 3 κουταλιές της σούπας μέλι. Βάζουμε σε ένα μπολ (που μπαίνει στο φούρνο μικροκυμάτων) τα δυο υλικά και ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνουν ένα μείγμα. Στη συνέχεια βάζουμε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει το μέλι. Έπειτα το αφήνουμε 2 λεπτά να κρυώσει και μετά με ένα πινέλο, ή με το χέρι μας, το απλώνουμε στο πρόσωπο μας. Αφήνουμε την μάσκα για 10 λεπτά και μετά την ξεβγάζουμε καλά με αρκετό νερό.

«Εσώκλειστές ή όχι, πρέπει να είμαστε φρέσκιες και περιποιημένες.  Ανεβάζει την ψυχολογία μας αλλά και τη διάθεση όσων είναι γύρω μας.  Υπομονή και όλα θα περάσουν!», κατέληξε η Πηγή Δαούλα το womensnews

Ακολουθήστε την Πηγή Δαούλα στο instagram

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μύκονος: Αυτό το καλοκαίρι το «DK Oyster» έχει άρωμα γυναίκας

Ο στίχος «Pump up the volume» αποκτά κυριολεκτική σημασία στο «DK Oyster» της Μυκόνου φέτος, με το art de la table να συναγωνίζεται το...

Γιαγιά για πρώτη φορά η Πόπη Τσαπανίδου

Γιαγιά στα 53 της χρόνια πρόκειται να γίνει η Πόπη Τσαπανίδου, αφού η κόρη της Μαρίνα είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί! Η νεαρή κόρη...

Μάθε γιατί οι γυναίκες έχουν χάσει την όρεξη τους για σεξ

Πολύ μεγάλο είναι το ποσοστό των γυναικών που έχουν χάσει τη σεξουαλική τους επιθυμία, σύμφωνα με μια νέα μελέτη η οποία εξέτασε 12.132 Βρετανούς...

Μεταλλικό νερό: Τα οφέλη του και πότε δεν πρέπει να το πίνουμε

Πολλές φορές όταν βγαίνουμε έξω για φαγητό μας ρωτάνε αν θέλουμε νερό σε κανάτα ή εμφιαλωμένο, γνωστό και σαν μεταλλικό. Η απάντησή μας συνήθως...

Big Brother: Χαμός στο αποψινό επεισόδιο με Άννα-Μαρία και Θέμη (vid)

Στο αποψινό επεισόδιο του Big Brother θα δούμε την Άννα-Μαρία να τσακώνεται με τον Θέμη.  Η Άννα-Μαρία προσπαθεί να εξηγήσει τον Θέμη πως με την...