fbpx

Ιώ Νικολάου: Όσα είπε για τη συνεργασία της με τον Χρήστο Παπαδόπουλο και το «Κόκκινο Ποτάμι»

Η Ιώ Νικολάου βρίσκεται αρκετά χρόνια στον χώρο του τραγουδιού.

Η ταλαντούχα τραγουδίστρια έχει στο ενεργητικό της σημαντικές συνεργασίες, ενώ εν μέσω καραντίνας κυκλοφόρησε τη διασκευή του τραγουδιού «Το κόκκινο ποτάμι» που υπογράφει ο Χρήστος Παπαδόπουλος και πρώτη έχει ερμηνεύσει η Ελεονώρα Ζουγανέλη.

Η Ιώ Νικολάου μίλησε στο womensnews για τη πορεία της στον χώρο του τραγουδιού και αποκάλυψε ποιες συνεργασίες της ξεχωρίζει.

Πότε σε κέρδισε το τραγούδι; 

«Από παιδί έτρεφα την ιδέα του τραγουδιού, ήταν καθημερινή απόλαυση και ταυτόχρονα εξάσκηση. Εξερευνούσα τις δυνατότητες μου σε διάφορα είδη ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου. Με το πέρασμα του χρόνου, η παιδική επιθυμία έγινε συνειδητή επιλογή ξεκινώντας ένα δρόμο όπου με μικρά αλλά σταθερά βήματα με οδήγησε στη πρώτη επαγγελματική μου συνεργασία με το Χάραμα Πάτρας που εκείνη τη περίοδο φιλοξενούσε τον αείμνηστο Γιάννη Σπανό. Έτσι γνώρισα έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες , παίρνοντας σημαντικά μαθήματα πολύ χρήσιμα για την μετέπειτα πορεία μου»

Έχεις συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες. Ποιες συνεργασίες σου ξεχωρίζεις;

«Οι πιο σημαντικές – αγαπημένες συνεργασίες που είχα τη τιμή να συμμετάσχω ήταν εκείνες με το Μίμη Πλέσσα και το Γιώργο Χατζηνάσιο που αποτελεί ο καθένας τους ξεχωριστά , σχολή για κάθε νέο καλλιτέχνη. Μαζί τους έκανα τις πρώτες τηλεοπτικές εμφανίσεις και πέρασα από τους μεγαλύτερους μουσικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα. Ακολούθησε η γνωριμία μου με τον αγαπημένο Χρήστο Παπαδόπουλο όπου και βρέθηκα μαζί του να τραγουδάω διάσημες επιτυχίες των Παιδιών από τη Πάτρα. Στο μεσοδιάστημα , μεταξύ άλλων , έκανα μια ακόμα ενδιαφέρουσα συνεργασία με ένα νεότερο σύνθετη και τραγουδιστή, το Γιώργο Σαμπάνη. Έτσι ήρθα σε επαφή με το σύγχρονο pop ρεπερτόριο , όπου και αυτό πρόσθεσε το λιθαράκι του στην εξέλιξη μου ως τραγουδίστρια»

Νέο υπέροχο τραγούδι εν μέσω καραντίνας. Πώς δημιουργήθηκε;

«Ήταν μια ιδέα του Χρήστου Παπαδόπουλου που από καιρό υπέβοσκε… Τη περίοδο της καραντίνας που υπήρξε ολική παύση από κάθε είδους υποχρεωτική δραστηριότητα, απομονωμένος κοντά στη φύση, εμπνεύστηκε μελωδίες επηρεασμένος από κέλτικα ακούσματα. Έτσι η αρχική ιδέα πήρα σάρκα και οστά… Η σύνθεση του Χρήστου Παπαδόπουλου συνάντησε τους ένθερμους στίχους του μοναδικού Βασίλη Γιαννόπουλου που με τη σειρά του στήριξε τη προσπάθεια αυτή. Θέλω εγκάρδια να ευχαριστήσω και τους δύο για την εμπιστοσύνη τους καθώς επίσης και την FM records που επισημοποίησε τη συγκεκριμένη δουλειά»

Η κατάσταση για τους επαγγελματίες της ψυχαγωγίας είναι πολύ δύσκολη. Πως βλέπεις εσύ τα πράγματα; Πότε θα επέλθει η κανονικότητα στα μαγαζιά;

«Νομίζω πως κανείς δε βρίσκεται σε θέση να προβλέψει άμεσα, υπεύθυνα και με σιγουριά την εξέλιξη αυτής της δυσάρεστης κατάστασης. Όλοι ίσως, μουσικοί και μη, ευελπιστούμε σε κάτι αναπάντεχο, θετικό και αισιόδοξο. Η μουσική αποτελεί για τους περισσότερους ανθρώπους, πέρα από ψυχαγωγικό χαρακτήρα και θεραπευτικό .

Εκτόνωση , αποφόρτιση , χαλάρωση από τον απαιτητικό και τόσο καταπιεστικό χρονικά τρόπο ζωής . Για άλλους είναι νοοτροπία , τρόπος έκφρασης… Λένε εκείνο που έχουν ανάγκη να βγάλουν από μέσα τους .

Αν λοιπόν σκεφτώ έτσι θα απαντήσω πως η μουσική δε πεθαίνει ποτέ εφόσον υπάρχει σχέση αλληλεπίδρασης. Ανάμεσα σε εκείνους που έχουν ανάγκη να τη δημιουργήσουν και σε εκείνους που έχουν ανάγκη να την ακούσουν»

 

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος υπογράφει το νέο τραγούδι της Ιώς και μίλησε στο womensnews για τη συνεργασία τους.

«Η Ιώ είναι η μόνιμη συνεργάτης μου στις εμφανίσεις μου την τελευταία δεκαετία. Θεωρώ ότι είναι μια από τις καλύτερες ελληνίδες τραγουδίστριες και ειδικά στον αγγλόφωνο στίχο. Να σημειώσω ότι χαίρομαι να κάνω πρόβα μαζί της, αφού η φωνή της είναι σαν μουσικό όργανο που ανά πάσα στιγμή, μπορεί να σου πει την τρίτη, την πέμπτη και οποιαδήποτε φωνή. Επίσης είναι ένας εξαιρετικός, “καλής πάστας” άνθρωπος»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνεις δίαιτα και δεν χάνεις κιλά; Η Εύα Λεούση έχει την απάντηση

Συχνά κάνουμε δίαιτα και δεν χάνουμε κιλά, με αποτέλεσμα να τα παρατάμε.  Η Εύα Λεούση έχει τη λύση στο πρόβλημα αυτό και εξηγεί γιατί δεν...

Vegan στρούντελ

Το στρούντελ έρχεται και στη vegan εκδοχή του. Ένα εύκολο γλυκό, με τη μυρωδιά του μήλου και της κανέλας να αναδύονται και να μας χορταίνουν...

Τα ζώδια που έχουν «καβούρια» στις τσέπες τους

Η τσιγκουνιά είναι το χειρότερο ελάττωμα που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος. Αυτό παρατηρείται σε πολλές περιστάσεις. Αν για παράδειγμα βγείτε για φαγητό, και...

Ασκήσεις για δυνατούς κοιλιακούς

Οι κοιλιακοί είναι το δυνατό σημείο σε ένα γυμνασμένο σώμα. Εκεί εστιάζουμε και γι’ αυτό το λόγω υπάρχει ένα εύρος ασκήσεων για να πετύχουμε...

Kardashian: Αποκαλύπτει την αγαπημένη της θεραπεία για τις ρυτίδες

Τα χρόνια περνάνε και η επιδερμίδα αρχίζει σιγά- σιγά και γερνάει, με αποτέλεσμα να χρειάζεται ενισχύσεις. Οι ρυτίδες γύρω από το στόμα και τα μάτια...