Ιάκωβος Γκόγκουα: «Έμαθα να τα καταφέρνω σε δύσκολες καταστάσεις με αισιοδοξία από πολύ μικρός»

Ο Ιάκωβος Γκόγκουα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, αποκαλύπτει γιατί εγκατέλειψε τη μουσική του σταδιοδρομία, μιλάει για τη συμμετοχή του στη Eurovision, την Ιατρική και μας δίνει tips για τέλεια επιδερμίδα. 

Ο Ιάκωβος Γκόγκουα αποκλειστικά στο womensnews μας εξηγεί πως να είμαστε λαμπερές ακόμα και στο επί πανδημίας ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς και εξομολογείται αλήθειες του!

ο ιάκωβος γκόγκουα δίνει tips για τέλεια επιδερμίδα

 

Ποια είναι τα μυστικά για να είναι οι γυναίκες λαμπερές ακόμα και στο επί πανδημίας ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς;

«Οι γιορτές αποτελούν πάντοτε μια καλή αφορμή για να περιποιηθούμε περισσότερο τον εαυτό μας. Δεν είναι μόνο η γιορτινή διάθεση, αλλά σίγουρα και ο περισσότερος ελεύθερος χρόνος, που μας επιτρέπουν να κάνουμε περισσότερα πράγματα σε αυτό το κομμάτι. Αν και μία υγιής και λαμπερή επιδερμίδα προϋποθέτει καθημερινή φροντίδα, σίγουρα υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, για να δώσουμε περισσότερη λάμψη στην εμφάνισή μας, ακόμα και στο «παρά πέντε» των γιορτών.

Η κατανάλωση αρκετού νερού για ενυδάτωση από μέσα, ένα scrub σε πρόσωπο και σώμα για λείο και απαλό δέρμα, αλλά και μία μάσκα ενυδάτωσης θα βοηθήσουν στην εξισορρόπηση της υγρασίας στην επιδερμίδα και στην απόκτηση περισσότερης λάμψης»

Τι κάνουμε λάθος με στην επιδερμίδα μας

Ποιες λανθασμένες συνήθειες θεωρείς ότι βλάπτουν την επιδερμίδα μας;

«Mία πολύ βασική συνήθεια που βλάπτει την επιδερμίδα – ίσως και η πιο σημαντική – είναι η παράλειψη της καθημερινής χρήσης αντηλιακού. Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία χωρίς προστασία κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, και όχι μόνο κατά τους μήνες του καλοκαιριού, μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του δέρματος και να επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης.

Άλλα, πολύ βασικά λάθη στο skincare είναι η παράλειψη καλού καθαρισμού καθημερινά, η περίπλοκη ρουτίνα με πολλά και διαφορετικά προϊόντα, αλλά και οι κακές διατροφικές συνήθειες, η μη επαρκής ενυδάτωση, το κάπνισμα»

Ποια είναι τα απολύτως απαραίτητα tips για μία αποτελεσματική καθημερινή ρουτίνα περιποίησης;

«O καθαρισμός και το σωστό ντεμακιγιάζ είναι, αναμφίβολα, ο βασικός λίθος για μια αποτελεσματική ρουτίνα περιποίησης. Αυτά τα δύο βασικά βήματα απομακρύνουν ρύπους, μακιγιάζ, λιπαρές ουσίες και οτιδήποτε άλλο υπάρχει στην επιφάνεια της επιδερμίδας και φράζει τους πόρους της. Έτσι, το δέρμα είναι καθαρό και έτοιμο να δεχτεί οποιαδήποτε θρεπτικά και αντιοξειδωτικά συστατικά από τα επόμενα προϊόντα. Χωρίς αυτά τα βήματα, οι κρέμες που θα ακολουθήσουν δεν έχουν σωστή απορρόφηση και δράση»

Πώς μπορούμε να φροντίσουμε αποτελεσματικά την επιδερμίδα μας;

«Αυτή είναι μία σύνθετη και πολυπαραγοντική διαδικασία. Σε μία λαμπερή εμφάνιση συμβάλλουν οι υγιεινές συνήθειες, από τη διατροφή μέχρι την άσκηση, η ψυχολογία αλλά και η ατομική προσπάθεια.

Στην τελευταία θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν οι καλές συνήθειες στο skincare, η συνέπεια στην περιποίηση και η επιλογή ποιοτικών προϊόντων, αλλά και δράσεις που θα αναδείξουν την υγεία της επιδερμίδας ή θα δράσουν προληπτικά για το μέλλον. Υπάρχουν πολλές θεραπείες που μπορούν να φέρουν θεαματικά αποτελέσματα και να στοχεύσουν σε αυτό που η επιδερμίδα έχει ανάγκη τη δεδομένη χρονική στιγμή. Η σωστή θεραπεία μπορεί, πραγματικά, να τονώσει όχι μόνο την εμφάνιση αλλά και την αυτοπεποίθησή μας»

Έχοντας μία μεγάλη πορεία στη μουσική με συνεργασίες πολύ ξεχωριστές, αποφάσισες ουσιαστικά να εγκαταλείψεις αυτή τη διαδρομή και να αφοσιωθείς στην Ιατρική. Ποιος είναι ο λόγος;

«Η Ιατρική ήταν εξαρχής ο στόχος μου. Με αυτό ήθελα να ασχοληθώ αφότου θα ολοκλήρωνα τις σπουδές και την εκπαίδευσή μου. Ωστόσο, μέχρι να συμβεί αυτό, επέλεξα να ασχοληθώ με κάτι άλλο, που αγαπώ εξίσου, τη μουσική. Ξεκίνησε σε πολύ ερασιτεχνικό επίπεδο, όμως εξελίχθηκε πολύ καλά και κατάφερα να κάνω αρκετές δουλειές, σημαντικές συνεργασίες και μία πορεία που θα κρατώ πάντοτε στο μυαλό μου με τις καλύτερες αναμνήσεις. Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι επαγγελματικά με τον πρωταρχικό μου στόχο, δυστυχώς, η μουσική έπρεπε να μπει σε δεύτερη μοίρα, γιατί τα πάντα, για να γίνουν σωστά, χρειάζονται αφοσίωση.

Εξακολουθώ και σήμερα να ασχολούμαι με τη μουσική, αλλά μόνο περνώντας ευχάριστα τον ελεύθερό μου χρόνο στο σπίτι»

Η Eurovosion και η συνεργασία με μεγάλα ονόματα

ο ιάκωβος γκόγκουα για τη eurovision

Το 2010 συμμετείχες στην Ελληνική αποστολή της Eurovision. Αλήθεια τι κρατάς από αυτή τη στιγμή της πορείας σου;

«Ναι, το 2010 ήμουν ένα από τα μέλη της ελληνικής αποστολής. Η Ελλάδα τότε εκπροσωπήθηκε από τον Γιώργο Αλκαίο με το τραγούδι «ΩΠΑ». Το να επιλέγεσαι ως μέλος μίας ομάδας, σε μία εμφάνιση τέτοιου βεληνεκούς, είναι μία πολύ μεγάλη αναγνώριση και τιμή. Αυτά τα ευχάριστα συναισθήματα, αλλά και την μοναδική ενέργεια που νιώθεις, όταν βρίσκεσαι σε ένα stage με τόσους πολλούς θεατές (και τηλεθεατές), κρατώ και θα κρατώ μέσα μου για πάντα. Μια πολύ δυνατή εμπειρία, που με κάνει να νιώθω πολύ τυχερός που τη βίωσα»

Συνεργάστηκες παράλληλα με την Ελένη Φουρέιρα, το Γιώργο Αλκαίο, το Διονύση Σχοινά, τον Γιώργο Τσαλίκη την Ειρήνη Παπαδοπούλου. Τι θα έλεγες ξεχωριστά για καθέναν από τους παραπάνω καλλιτέχνες;

«Οι δύο καλλιτέχνες που συνεργάστηκα περισσότερο, και μπορώ να έχω πιο ξεκάθαρες αναμνήσεις, είναι ο Γιώργος Αλκαίος και ο Διονύσης Σχοινάς. Είναι αντιπροσωπευτικά δείγματα επαγγελματισμού στην ελληνική μουσική που με «δίδαξαν» τι θα πει ομαδικό πνεύμα, αντίληψη μίας κατάστασης και σωστή διαχείριση του χρόνου και των ανθρώπων. Οπότε, ακόμα και αν δεν έχει σχέση η μουσική με την τωρινή μου ιδιότητα, τα εφόδια που πήρα από εκείνους είναι καθολικά και μόνο ευγνωμοσύνη μπορώ να νιώσω»

Σου λείπει η μουσική;

«Δε θα μπορούσα να πω ότι μου λείπει γιατί δεν την έχω βγάλει από τη ζωή μου. Μπορεί να μην ασχολούμαι τόσο εντατικά, αλλά, στον ελεύθερο χρόνο μου τραγουδάω και παίζω πιάνο. Κάποια άλλα κομμάτια της ζωής εκείνης έχουν χαθεί, όπως η ενέργεια του stage και η διαδραστικότητα με το κοινό, αλλά τη θέση τους έχουν πάρει άλλα, όπως η προσωπική και άμεση επικοινωνία με τον κόσμο που επισκέπτεται το ιατρείο μου»

Τι θεωρείς ότι έχει προσφέρει η ιατρική στη ζωή σου; 

«Το να αντιλαμβάνεσαι ότι συμβάλεις δραστικά στην καλύτερη εμφάνιση, και κατά συνέπεια στη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και καλύτερη ψυχολογία των ανθρώπων, είναι η μεγαλύτερη «αμοιβή» που μου δίνει το επάγγελμά μου. Είναι σπουδαίο να δίνεις χαρά και να μοιράζεις χαμόγελα στους ανθρώπους, με όποιον τρόπο μπορείς. Μια αντίστοιχη ικανοποίηση μάλιστα μου έδινε και η ενασχόληση με τη μουσική»

Ποια είναι τα γεγονότα που καθόρισαν την πορεία σου;

«Είναι πάρα πολλά τα γεγονότα που με οδήγησαν στο σήμερα. Αλλά θα αναφέρω τρία, πολύ σημαντικά για εμένα, και θα πάω από το πιο πρόσφατο, στο πιο μακρινό. Το πιο πρόσφατο, λοιπόν, είναι, όταν ενηλικιώθηκα. Τότε, είχα μαζέψει ένα ποσό και σκεφτόμουν ποιο αμάξι να αγοράσω, αξίας 1000 – 1500 ευρώ. Ήμουν ανάμεσα σε ένα BMW και ένα Hyundai. Για κάποιο λόγο επέλεξα το BMW, το οποίο ήταν παλιό και, όπως ήταν αναμενόμενο, μου χάλασε.

Έτσι, πήγα στο συνεργείο και εκεί γνώρισα τη μηχανικό μου, που ήταν και χορεύτρια. Μου έδωσε την αφορμή να ξεκινήσω να ασχολούμαι με τον χορό, μου έμαθε να χορεύω ουσιαστικά και κάπως έτσι άρχισε όλο αυτό το κομμάτι για εμένα. Το ένα έφερε το άλλο, και από χορευτής, κατέληξα στη Heaven, συμμετείχα στη Eurovision και σε πολλές ακόμα πολύ σημαντικές δουλειές.

Το αμέσως προηγούμενο ήταν στην Α’ Λυκείου, όπου συζητούσαμε με τους συμμαθητές μου τι θέλουμε να σπουδάσουμε. Παρά τον μέτριο  βαθμό που είχα βγάλει, εγώ είχα στο μυαλό μου μόνο την ιατρική και τα καλλιτεχνικά. Ανακοίνωσα ότι αν δεν σπούδαζα κάτι καλλιτεχνικό, η αμέσως επόμενη επιλογή μου θα ήταν μόνο η Ιατρική. Τότε, γέλασαν όλοι όσοι το άκουσαν, αφού τους φάνηκε απίθανο. Για εμένα όμως ήταν η αφορμή, που μου έδωσε το πείσμα που χρειαζόταν, για να προσπαθήσω αρκετά και να τα καταφέρω.

 Τέλος, στα 11 μου, οι γονείς μου αποφάσισαν να με στείλουν στη Γεωργία για ένα χρονικό διάστημα, λόγω κάποιων οικογενειακών προβλημάτων. Εκεί, αναγκάστηκα να εξελίξω τις όποιες ικανότητες είχα ήδη για το πώς να ανταποκριθώ σε δύσκολες καταστάσεις μόνος μου, χωρίς δικούς μου ανθρώπους κοντά μου,  χρηματική βοήθεια ή γνώση γλώσσας. Έμαθα να επιβιώνω μόνος μου, να εξασκώ τη δύναμη της εκλογίκευσης, να τα καταφέρνω σε δύσκολες καταστάσεις με αισιοδοξία από πολύ μικρός»

ο ιάκωβος γκόγκουα στο womensnews

Κλείνοντας, τι ονειρεύεσαι να φέρει το 2021;

«Το 2020 ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά για όλους, για κάποιους λιγότερο και για άλλους περισσότερο. Εύχομαι το 2021 να καταφέρουμε να αφήσουμε πίσω μας τις δύσκολες στιγμές, ο καθένας τις δικές του, να μπορέσουμε να φέρουμε ξανά στην επιφάνεια την αισιοδοξία μας για το μέλλον, να χαμογελάσουμε και πάλι και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα ή σε μία νέα, αλλά ευχάριστη πραγματικότητα»

Ο Ιάκωβος Γκόγκουα γνωστός στο instagram ως Drjake έχει χιλιάδες followers, ενώ συχνά αρκετές γυναίκες έρχονται από το εξωτερικό για ν’ αφεθούν στα χέρια του και να τις κάνει ακόμα πιο όμορφες.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φάρμα: Αυτοί οι επώνυμοι θα πάρουν μέρος στο reality

H Φάρμα ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 την Παρασκευή 12 Μαρτίου με παρουσιαστή τον Σάκη Τανιμανίδη. Στην Φάρμα θα δούμε...

Chanel: Με άρωμα Hollywood η νέα συλλογή της

Ο οίκος Chanel, έκανε την έκπληξη, αφού η νέα του συλλογή είναι εμπνευσμένη από το Hollywood. Η Virgini Viard σχετικά με τη νέα spring 2021...

Αγίου Βαλεντίνου: Τι δώρο να πάρετε στο σύντροφό σας

Εάν ανήκεις στις γυναίκες που γιορτάζουν τον Άγιο Βαλεντίνο, θα γνωρίζεις πολύ καλά ότι οι προηγούμενες μέρες είναι κάπως αγχωτικές, μιας και πρέπει να...

«Πίστεψα»: Νέο τραγούδι από την Τζωρτζίνα Καραχάλιου

Η Τζωρτζίνα Καραχάλιου ερμηνεύει Μπάμπη Κουλούρα. Το «Πίστεψα» είναι μια μπαλάντα όπου η Τζωρτζίνα Καραχάλιου «ντύνει» με τη μελωδική της φωνή. Η σκηνοθεσία και η επιμέλεια...

Φυσικοί χυμοί ενυδάτωσης και ενέργειας για το καλοκαίρι

Οι φυσικοί χυμοί είναι ένα δροσιστικό ρόφημα, ιδίως για για τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού που η θερμοκρασία είναι σε υψηλά επίπεδα. Το σώμα μας...