Γνωρίστε την fitness blogger Εύα Λεούση

Η Εύα Λεούση είναι μια δυναμική γυναίκα σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής της. Είναι η personal trainer που έχει δημιουργήσει το blog «Fitness and the City» στο News2U.gr, μέσω του οποίου μοιράζεται τα μυστικά της καλής φυσικής κατάστασης με τους αναγνώστες της.

Εκτός από personal trainer, τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και στον τομέα των πωλήσεων.

Η Εύα Λεούση μίλησε αποκλειστικά στο womensnews.gr για την επαγγελματική της πορεία  και αποκάλυψε άγνωστες πτυχές του εαυτού της.

Ξεκινώντας θα ήθελα να μας πεις εάν το personal training ήταν η αρχική σου επιλογή για την επαγγελματική σου σταδιοδρομία.

«Η αλήθεια είναι πως όχι, δεν ήταν η πρώτη επιλογή μου. Βέβαια αγαπούσα ανέκαθεν τη γυμναστική, αλλά ο αρχικός στόχος ήταν η Νομική λόγω οικογενειακής παράδοσης από την πλευρά του πατέρα μου. Ωστόσο, κυριολεκτικά στο τσακ άλλαξα γνώμη και αποφάσισα να μην ακολουθήσω τις πιέσεις της οικογένειας. Εκείνο το διάστημα ήμουν αρκετά μπερδεμένη όσον αφορά το τι επάγγελμα θ΄ακολουθήσω. Με βοήθησε ένας προπονητής, ο οποίος μου πρότεινε να σκεφτώ το ενδεχόμενο ν΄ασχοληθώ επαγγελματικά με τη γυμναστική γιατί πίστευε πως είναι κάτι που μου ταιριάζει. Πράγματι ακολούθησα τη συμβουλή του και αποφοίτησα από μία πολύ γνωστή ιδιωτική σχολή fitness με τον τίτλο Advanced Personal Trainer. Είναι μια επιλογή που δε μετάνιωσα ποτέ»

Πόσα χρόνια δουλεύεις στον τομέα αυτό;

«Δουλεύω από το 2006, όπου ξεκίνησα σ΄ένα πολύ γνωστό τότε γυμναστήριο στο Παλαιό Φάληρο. Αργότερα συνεργάστηκα με άλλα 3 γυμναστήρια της Αθήνας, 1 στα νότια προάστια και 2 στα βόρεια. Η τελευταία μου όμως συνεργασία η οποία ήταν και η πιο μακροχρόνια, κράτησε σχεδόν 11 χρόνια, δεν αφορούσε στο προπονητικό κομμάτι. Ήμουν υπεύθυνη πωλήσεων»

Οι πωλήσεις πως προέκυψαν;

«Βασικά πάλι από συμβουλή προπονητή, αυτή τη φορά ήταν και ιδιοκτήτης του πρώτου γυμναστηρίου που εργαζόμουν στο Π.Φάληρο. Ο άνθρωπος αυτός μετά από δυο μήνες συνεργασίας ζήτησε να μου μιλήσει και μου είπε πως διακρίνει ένα επικοινωνιακό ταλέντο το οποίο μπορεί να με βοηθήσει να ασχοληθώ και με τις πωλήσεις στο γυμναστήριό του. Επειδή μ΄αρέσουν οι προκλήσεις δέχτηκα. Το αποτέλεσμα ήταν πως είχε δίκιο. Έτσι συνέχισα ως trainer αλλά ταυτόχρονα πούλαγα και πακέτα προπονήσεων. Στα επόμενα δύο γυμναστήρια που εργάστηκα δούλευα με πολλαπλές ιδιότητες, έκανα personal training, εκπαίδευα γυμναστές για να εξειδικευτούν στην προπόνηση σε πλατφόρμες δόνησης, που εκείνη την εποχή ήταν πολύ δημοφιλής και παράλληλα έκανα και πωλήσεις. Στην τελευταία μου συνεργασία όπως σου είπα, που ήταν και η πιο σημαντική στην καριέρα μου ως τώρα όσον αφορά το θέμα πωλήσεις, η θέση μου είχε μόνο αρμοδιότητες πώλησης και στρατηγικής marketing»

Πως κατάφερες και τα συνδύασες όλα αυτά;

«Δεν ήταν δύσκολο γιατί αγαπώ να κάνω και τα δύο. Το να κάνει κάποιος το χόμπι του επάγγελμα είναι πολύ σημαντικό πράγμα. Το να μπορεί να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο και σε άλλους τομείς για μεγαλύτερες οικονομικές απολαβές είναι εξίσου σημαντικό. Μ΄αρέσει να συνδυάζω το “τερπνόν μετά του ωφελίμου”»

Τον τελευταίο 1,5 χρόνο δουλεύεις ελεύθερα ως personal trainer. Γιατί πήρες αυτή την απόφαση;

«Κοίτα, η αλήθεια είναι πως η στασιμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα με κουράζει. Χρειάζομαι καινούρια κίνητρα. Πιστεύω πως η συνεργασία μου με το τελευταίο γυμναστήριο ήταν αρκετά μεγάλη σε διάρκεια και έκανε τον κύκλο της Πήρα πάρα πολλά και έδωσα πολλά. Αλλά μ΄αρέσει να εξελίσσομαι και να κάνω βήματα που να με πηγαίνουν παραπέρα επαγγελματικά, τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου άποψη. Μου είχε λείψει αρκετά και το προπονητικό κομμάτι για να είμαι ειλικρινής. Επιπλέον στριφογύριζε πολύ καιρό στο μυαλό μου η ιδέα να δημιουργήσω αυτό το blog όπου θα μπορώ να μοιράζομαι με τον κόσμο όσα γνωρίζω για το fitness»

Είσαι ανήσυχο πνεύμα βλέπω. Πες μας λίγο πως σκέφτηκες τον τίτλο “Fitness and the City” για το blog σου;

«Ναι είμαι λίγο. Το συγκεκριμένο τίτλο τον είχα σκεφτεί από τότε που ξεκίνησα να δουλεύω ως trainer. Ονειρευόμουν ότι κάποτε θα έχω τη δική μου στήλη σε κάποια εφημερίδα ή περιοδικό γιατί μου άρεσε να γράφω, ήμουν πολύ καλή στην έκθεση στο σχολείο (γελάει). Εκείνη την εποχή έβλεπα φανατικά τη σειρα “Sex and the City” όπως όλα τα κορίτσια. Οπότε είναι προφανές πως η έμπνευση προήλθε από κει»

‘Εξυπνο! Πες μας με ποια κριτήρια επιλέγεις τα θέματα που αναλύεις στο blog σου;

«Τα θέματα που επιλέγω ν΄αναλύσω είναι συνήθως απορίες που έχει ο μέσος άνθρωπος που ενδιαφέρεται να αποκτήσει μια καλή φυσική κατάσταση και ένα υγιές, γυμνασμένο σώμα. Τα περισσότερα έχουν προκύψει από τις ίδιες τις ερωτήσεις πελατών μου και ατόμων που με ακολουθούν στο Instagram»

Τελικά για ν΄αποκτήσει κάποιος ένα fit κορμί τί πρέπει να κάνει;

«Να επιμείνει στο στόχο του. Στη γυμναστική η επιμονή και υπομονή επιφέρουν πραγματικά αποτελέσματα. Είναι τρόπος ζωής, θεωρητικά όλοι το ξέρουν αυτό αλλά στην πράξη πολλοί δυσκολεύονται να το εφαρμόσουν. Το να γυμνάζεσαι κατά διαστήματα, μετά να τα παρατάς, μετά να ξαναρχίζεις κοκ δεν οδηγεί πουθενά. Χρειάζεται κάποιο είδος αφοσίωσης για να πετύχεις αυτό που θέλεις όπως και το να βρεις το κατάλληλο είδος προπόνησης. Πλέον η γυμναστική δεν περιορίζεται μόνο στα βάρη ή στο aerobic, υπάρχουν πολλες εναλλακτικές ασκησιολογίων και μεθόδων εκγύμνασης που μπορείς ν΄ακολουθήσεις χωρίς να βαρεθείς σε βάθος χρόνου. Βέβαια η γυμναστική από μόνη της βοηθά στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, ενδυναμώνοντας το καρδιοαναπνευστικό και μυϊκό σύστημα αλλά αν κάποιος θέλει και αισθητικά αποτελέσματα, όπως να χάσει κιλά ή να αποκτήσει μεγαλύτερη μυική μάζα, πρέπει να τη συνδυάσει με το κατάλληλο πρόγραμμα διατροφής. Γυμναστική και κατάλληλη δίαιτα = fit κορμί»

Για να ξαναγυρίσουμε λίγο στο κομμάτι της δουλειάς. ΄Οπως μάθαμε εδώ και μερικούς μήνες συνεργάζεσαι με τη διαφημιστική εταιρεία Exclusive Media ως υπεύθυνη πωλήσεων. Αυτη η συνεργασία πως προέκυψε μιας και είναι σε άλλο χώρο εκτός γυμναστικής;

«Να σου πω την αλήθεια, δεν είχα σκοπό να εργαστώ σε άλλο χώρο πλην των γυμναστηρίων ωστόσο η συγκεκριμένη διαφημιστική εταιρεία είναι ένα project στο οποίο πιστεύω πολύ γιατί από πίσω βρίσκονται άτομα με χρόνια εμπειρίας στον τομέα των media και δημοσίων σχέσεων, οπότε όταν μου έγινε η πρόταση να συνεργαστούμε στο εμπορικό κομμάτι δέχτηκα με μεγάλη χαρά»

Όλες αυτές οι επαγγελματικές σου δραστηριότητες συνδυάζονται με την προσωπική σου ζωή; Θέλω να πω βρίσκεις καθόλου χρόνο;

«Φυσικά και συνδυάζονται, όταν κάποιος θέλει βρίσκει χρόνο για όλα. Βέβαια είμαι και τυχερή γιατί έχω έναν υπέροχο σύντροφο που πιστεύει πολύ σε μένα και στηρίζει κάθε επαγγελματικό μου βήμα. Μάλιστα έχουμε συνεργαστεί και μαζί στο κομμάτι της διαφήμισης και νομίζω κάνουμε φοβερό δίδυμο και επαγγελματικά και προσωπικά. Πέρα από αυτό, κατορθώνουμε να βρίσκουμε ως ζευγάρι και χρόνο για τους φίλους μας και για κοινωνικές εκδηλώσεις αλλά πιο επιλεκτικα απ΄ότι παλαιότερα. Στην καθημερινότητά μας απλώς απολαμβάνουμε την κοινή μας ζωή μέσα από την οποία προσωπικά βρήκα τις ισορροπίες μου»

Όταν λες “ο σύντροφός σου” φαντάζομαι μιλάς για τον Media Manager Μάκη Καπάτο. Γνωρίζω πως είστε μαζί αρκετά χρόνια. Θα φάμε κουφέτα τελικά;

«Ναι, φυσικά μιλάω για τον Μάκη, είμαστε σχεδόν 4 χρόνια μαζί. Όσο για τα κουφέτα στο φυλάω για έκπληξη. Πάντως δεν θα μείνεις σε αγωνία για πολύ καιρό»

Μίλησέ μας λίγο για σένα. Σε βλέπω λίγο ροκ άτομο αν κρίνω από τα τατουάζ σου

«Τα τατουαζ, ναι τα αγαπώ. Αλλά δε το βλέπω ως ροκ αναφορά, αν και θα μπορούσες να πεις πως η προσωπικότητα μου έχει και κάποια ροκ στοιχεία. Για μένα τα τατού είναι τέχνη. Κάποιοι προτιμούν να κρεμάνε τα έργα τέχνης στον τοίχο τους. Εγώ προτιμώ να τα έχω πάνω μου»

Κλείνοντας, μιας και ανέφερες την προσωπικότητά σου, μίλησε μας με λίγα λόγια για σένα. Ποιος είναι ο άνθρωπος πίσω από την personal trainer;

«Με λίγο λόγια δεν μπορώ να με περιγράψω, είμαι αρκετά περίπλοκη (γελάει). Πέρα από τα αστεία, είμαι ένας άνθρωπος όπως όλοι οι άλλοι, με τα αρνητικά και τα θετικά μου που άλλοι απολαμβάνουν και άλλοι δεν αποδέχονται. Φροντίζω στο τέλος να μένω με εκείνους που με απολαμβάνουν για να περνάμε όλοι καλά»

 

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Big Brother: Στο «κόκκινο» οι σχέσεις των παικτών

Big Brother: Απόψε το βράδυ, κάποιος θ΄αποχωρήσει.  Καθώς φτάνουμε προς το τέλος του Big Brother, οι στρατηγικές αναπτύσσονται και οι παρέες αλλάζουν. Άννα Μαρία, Ραμόνα και...

Καλσόν: Ποιος είναι ο σωστός τρόπος πλυσίματος

Το καλσόν, είναι ένα αξεσουάρ που όλες οι γυναίκες διαθέτουμε στη γκαρνταρόμπα μας. Φοριέται είτε με φούστα, είτε με σορτσάκι, ακόμα και μέσα από...

Γρηγόρης Πετράκος: Η συνάντηση με την Χρύσα Μπανδέλη «Ήτανε γραφτό» να γίνει

Ο Γρηγόρης Πετράκος και η Χρύσα Μπανδέλη σε μια συνεργασία έκπληξη. Δώδεκα χρόνια ύστερα από το τελευταίο του ντουέτο, ο Γρηγόρης Πετράκος επιστρέφει με το...

Γνωρίζεις πόσο συχνά πρέπει ν’ αντικαθιστάς το σουτιέν σου;

Αν σου έλεγε κάποιος πως έχει έρθει η ώρα να πετάξεις το αγαπημένο σου σουτιέν, πώς θ' αντιδρούσες; Κι όμως, κάποιες από εμάς είναι...

Παναγιώτης Βασιλάκος: Δείτε με ποιον παίκτη του The Voice έχει συγγένεια

Ο Παναγιώτης Βασιλάκος είναι συγγενής με διαγωνιζόμενο του The Voice.  Η συγγένεια του Παναγιώτη Βασιλάκου με τον τραγουδιστή αποκαλύφθηκε μέσα από σχόλια ανάρτησης του δεύτερου στο...