Όταν έχεις θέληση μπορείς να κάνεις όλα σου τα όνειρα πραγματικότητα. Αυτό συνέβη και με την Sue Austin, η οποία αν και καθηλωμένη σε αναπηρική καρέκλα μπορεί να κάνει καταδύσεις με μεγάλη ευκολία.
Πριν 16 χρόνια μια σοβαρή ασθένεια την ακινητοποίησε σε αναπηρικό καροτσάκι.
Η Sue Austin έχει γίνει γνωστή για το έργο της «Δημιουργία του Θεάματος» στο οποίο χρησιμοποιεί μια ειδικά τροποποιημένη αναπηρική καρέκλα για να κινείται υποβρύχια, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό καταδύσεων.
Μάλιστα το συγκεκριμένο θέαμα ήταν μέρος της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας του Λονδίνου το 2012.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Η Susan Felicity Austin γεννήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου του 1965. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Swansea και πήρε το πτυχίο το 1987. Αργότερα, σπούδασε για να πάρει το πτυχίο Καλών Τεχνών στο πανεπιστήμιο του Plymouth.
Το 1996, άρχισε να χρησιμοποιεί αναπηρική καρέκλα μετά από μια σοβαρή ασθένεια που της δημιούργησε κινητικά προβλήματα. Εκπαιδεύτηκε ως δύτης με ειδικές ανάγκες το 2005 και έχει πιστοποιήσεις από την Επαγγελματική Ένωση Εκπαιδευτών Κατάδυσης.
Το 2013 η Sue Austin μίλησε στην εκπομπή South Today του BBC γι’αυτό που κάνει και πως την βλέπουν οι άλλοι.
«Άρχισα να κάνω δουλειά γύρω από την αναπηρική καρέκλα μου, αλλά αυτό που βρήκα ήταν ότι όλοι το ερμήνευσαν σαν να προσπαθούσα να πω κάτι αρνητικό για τον περιορισμό του φόβου. Αλλά για μένα ήταν πάντα ελευθερία, έχει μεταμορφώσει τη ζωή μου».Αυτή η μεγαλειώδης ψυχή έχει δίπλωμα ευρασιτεχνίας που καλύπτει την υποβρύχια αναπηρική καρέκλα της, η οποία της χορηγήθηκε στις 21 Αυγούστου του 2013.
ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
Η Sue Austin έδωσε μια σειρά δημοσίων παρουσιάσεων υψηλού προφίλ σχετικά με τη δουλειά της. Τον Δεκέμβριο του 2012, μίλησε στο συνέδριο TEDXWOMEN, με τίτλο της ομιλίας της «Καταδύσεις βαθιάς θάλασσας…σε αναπηρική καρέκλα». Από το Μάρτιο του 2016 έχει περισσότερες από 1,8 εκατομμύριο προβολές.
Το Δεκέμβριο κλήθηκε να μιλήσει στο Διαστημικό Κέντρο Lyndon B. Johnson της ΝΑΣΑ, στο forum Τεχνικών Ομιλητών Ασφαλείας και Αποστολής του Χιούστον.Τέτοιοι άνθρωποι με μεγαλείο ψυχής αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση γιατί μας δείχνουν πως τα όνειρα πραγματοποιούνται ακόμα και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες.