Το παιδί μου βρίζει – Πως θα το κάνω να σταματήσει?

Κάποια παιδιά βρίζουν και αυτό είναι φυσιολογικό μέχρι μέχρι ένα ορισμένο σημείο.

Τι γίνεται όμως όταν αυτό συμβαίνει συχνά; Για μερικούς γονείς, οι βρισιές, δεν είναι κάτι για να προβληματιστούν.

Είναι έτσι όμως; Πως αντιμετωπίζεται;

Οι βρισιές και μάλιστα οι συνεχόμενες, είναι ένα θέμα που πρέπει να προβληματίζει όλους τους γονείς. Δεν πρέπει να αφήνετε το παιδί σας να βρίζει ασύστολα, γιατί μαθαίνει και μετά από κάποια ηλικία είναι δύσκολο να σταματήσει να το κάνει.

Τα παιδιά, θεωρούν πως η βρισιά, δεν είναι κάτι κακό και πως έχουν το ελεύθερο να το κάνουν συνέχεια. Ό,τι ακούνε το επαναλαμβάνουν. Με το να τους επιτρέπετε να λένε άσχημα λόγια, το μόνο που καταφέρνετε είναι μια συμπεριφορά που θα σας γυρίσει μπούμερανγκ.

Υπάρχουν τεχνικές πειθαρχίας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, για να αποτρέψετε τα παιδιά σας από βρισιές και άσχημες εκφράσεις.

mama maloni to pedi epidi evrise

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΛΟΓΟ

Όταν αποφασίσετε πως θα αντιμετωπίσετε τις βρισιές του παιδιού σας, εξετάστε το λόγο για τον οποίο βρίζουν. Είναι πολύ σημαντικός ο τρόπος και που χρησιμοποιήθηκε η βρισιά.

Για παράδειγμα, όταν ένα παιδί 5 χρόνων επαναλαμβάνει μια λέξη  που άκουσε στο δρόμο, είναι πολύ διαφορετικό από έναν 15χρονο που έβρισε τη δασκάλα.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως τα παιδιά βρίζουν, επειδή δε έχουν έλλειψη από σημαντικές δεξιότητες, όπως οι κοινωνικές και οι επικοινωνιακές. Αν συμβαίνει αυτό, πρέπει οπωσδήποτε να τις διδάξετε στο παιδί σας.

 

ΓΙΝΕΤΕ ΣΩΣΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ

Τα παιδιά μιμούνται και συμπεριφορές. Εσείς, διαμορφώνετε το χαρακτήρα του. Αν πείτε κάποια βρισιά, το παιδί θα την επαναλάβει. Το να του πείτε «Αυτή η λέξη είναι για μεγάλους, και εσύ δεν πρέπει να τη λες» δεν αρκεί για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

Αλλάξτε το τρόπο που μιλάτε. Τα παιδιά έχουν την τάση να αντιγράφουν. Αν για παράδειγμα διαχειριστείτε ένα καυγά χωρίς βρισιές, τότε το παιδί θα κάνει το ίδιο.

Μεγάλη σημασία πρέπει να δώσετε και σε άλλους τρόπους, με τους οποίους το παιδί, εκτίθεται σε ακατάλληλη φρασεολογία. Μπορεί να είναι μια ταινία ή ένα βίντεο παιχνίδι, που περιλαμβάνει βρισιές. Περιορίστε, αυτά στα οποία εκτίθενται.koritsaki meta apo vrisia kratai to stoma tis

ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΑΠΟΖΗΤΑ ΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ

Πρέπει να γνωρίζετε, πως όταν το παιδί βλέπει πως η συμπεριφορά του ενοχλεί και τραβάει τη προσοχή, την επαναλαμβάνει.

Αν του φωνάξετε ή γελάσετε με μια βρισιά του, τότε να είστε σίγουρες πως θα την επαναλάβει.

Το να την αγνοήσετε είναι μια εξαιρετική τεχνική, ειδικά όταν πρόκειται για μικρότερα παιδιά.

Αν την ξαναπεί, εξηγήστε του πως δεν είναι ωραία λέξη, αυτή που είπε.

 

ΚΑΘΙΕΡΩΣΤΕ ΚΑΝΟΝΕΣ

Αν οι βρισιές εξακολουθούν να λέγονται πιο συχνά, ίσως χρειαστεί να καθιερώσετε κάποιο κανόνες για το βρίσιμο. Μπορείτε να τον ονομάσετε «Χρησιμοποίησε σωστή γλώσσα».

Το παιδί, μπορεί να χρειαστεί κάποια υπενθύμιση για το τι είναι «κατάλληλο».agoraki vrizi fonazontas

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

Αν οι βρισιές εξακολουθήσουν, παρά τους κανόνες, τότε ίσως χρειαστεί να προβείτε σε άλλα μέτρα.

Κάτι πολύ έξυπνο που μπορείτε να κάνετε, είναι να χρησιμοποιήσετε σαν μέτρο, τα χρήματα. Αυτό θα πιάσει αν το παιδί σας έχει κρατήσει στην άκρη κάποια χρήματα.

Μετά από κάθε βρισιά ή ακατάλληλη φρασεολογία, θα του παίρνετε λίγα χρήματα από αυτά που έχουν μαζέψει στο κουμπαρά του.  Είναι ένας τρόπος που θα λειτουργήσει.agoraki pu ipe vrisia

ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΓΛΩΣΣΑΣ

Ένας άλλος τρόπος πειθαρχίας είναι να ανταμείψετε το παιδί σας, αν χρησιμοποιεί σωστή γλώσσα.

Τα χρήματα είναι ένας τρόπος, που μπορείτε να θέσετε σε εφαρμογή, για να παρακινήσετε τα παιδιά σας να χρησιμοποιούν ευγενικές λέξεις.

Ο στόχος όλων των παραπάνω, είναι να δώσετε στα παιδιά σας να καταλάβουν πως οι βρισιές και οι ακατάλληλες εκφράσεις επηρεάζουν τους άλλους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Survivor: Αστρονομικά τα ποσά που έχουν λάβει οι παίκτες μέχρι σήμερα

Από την ημέρα που ξεκίνησε το Survivor 4, πολλά έχουν γραφτεί σχετικά με τις χρηματικές αμοιβές των διαγωνιζόμενων, διάσημων και μη. Μπορεί οι παίκτες...

GNTM: Η Ζενεβιέβ Μαζαρί παραδίδει μαθήματα στιλ μέσα από το instagram της

Η Ζενεβιέβ Μαζαρί μπορεί να έχει ένα αυστηρό προφίλ και οι περισσότεροι που αποφασίζουν να πάρουν μέρος στο GNTM να φοβούνται την κριτική της,...

Τα πιο hot ζώδια στο κρεβάτι

Ζώδια: Όλοι γνωρίζοντας κάποιον και μαθαίνοντας το ζώδιο του, λίγο πολύ, μπαίνουμε στη διαδικασία και κάνουμε εικασίες για τον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά του...

Πώς θα πετύχεις τέλειο στιλ φορώντας μάσκα

Μπορεί η μάσκα προστασίας να μας ενοχλεί γιατί μας χαλάει το look και κρύβει το ωραίο μας μακιγιάζ, ωστόσο με τις σωστές επιλογές μπορούμε...

Καλλιόπη -MasterChef: Όσα αποκάλυψε για τη συμμετοχή της στο reality και τους κριτές

Η Καλλιόπη που γνωρίσαμε μέσα από το φετινό MasterChef μίλησε αποκλειστικά στο womensnews για την εμπειρία της, τα σχόλια των κριτών και αποκάλυψε εάν...