Τι πρέπει να περιέχει το φαρμακείο για τη παραλία

Η θάλασσα κρύβει κινδύνους , όπως για παράδειγμα πιθανά τσιμπήματα και μικροτραυματισμούς που είναι πιθανόν να συμβούν στην παραλία.

Γι’ αυτό καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι, άρα και εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα προϊόντα, γιατί οι μικροί μας φίλοι δεν έχουν την αίσθηση του κινδύνου.

Ένα μικρό φαρμακείο είναι υπέρ-απαραίτητο για ν’αντιμετωπίσουμε πιθανά απρόοπτα.

Θέλει ιδιαίτερη προσοχή με το τι πρέπει να περιλαμβάνει.

 

ΑΝΤΙΛΙΑΚΟ

Δεν είναι κάτι που διαπραγματεύεται, γιατί ο ήλιος είναι επικίνδυνος και μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Χρειάζεται ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας για πριν μπει το παιδί στη θάλασσα, αλλά και για μετά.

 

ΑΝΤΙΙΣΤΑΜΙΚΗ ΚΡΕΜΑ

Η αντιισταμινική κρέμα, είναι από τα πρώτα που πρέπει να έχετε στο φαρμακείο της παραλίας. Είναι πολύ πιθανό ένα τσίμπημα είτε από τις τσούχτρες είτε από κάποιο άλλο έντομο. Χρειάζεται άμεση εφαρμογή για να μην υπάρξει πρήξιμο.

 

ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ ΤΡΑΥΜΑΠΛΑΣΤ

Ένα ακόμα προϊόν που πρέπει να περιλαμβάνει το φαρμακείο. Σε περίπτωση κάποιου μικροτραυματισμούς και εφόσον το παιδί θα θελήσει να ξαναμπεί στη θάλασσα, είναι ο τρόπος για να καλύψετε την πληγή και να μην πάρει νερό το τραύμα όταν το παιδί είναι στη θάλασσα.

 

ΟΞΥΖΕΝΕ ΚΑΙ ΙΩΔΙΟ

Εννοείται φυσικά πως δεν πρέπει να λείπουν από το φορητό φαρμακείο. Πάλι στη περίπτωση που το παιδί τραυματιστεί, η εφαρμογή τους είναι απαραίτητη ώστε να μην μολυνθεί η πληγή.

 

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΡΟΣ

Ένα άλλο σημαντικό προϊόν που πρέπει να έχετε είναι ο φυσιολογικός ορός. Είναι για ρινοπλύσεις, όταν το παιδί έχει δυσκολία στο ν’αναπνευσεί. Αυτό μπορεί να οφείλεται κατά ένα μέρος στα σωματίδια της ατμόσφαιρας που μπορεί να του φράξουν τη μυτούλα. Ο φυσιολογικός ορός, βέβαια πρέπει να υπάρχει όχι μόνο στο φορητό φαρμακείο της παραλίας αλλά γενικά στο φαρμακείο του σπιτιού σας.

 

ΓΑΖΕΣ

Oπωσδήποτε μαζί σας γιατί κάποιοι τραυματισμοί μπορεί να είναι πιο σοβαροί και πιο εκτεταμένοι και οι γάζες καλύπτουν μεγάλο μέρος του τραύματος.

 

ΚΑΡΦΙΤΣΑ Ή ΒΕΛΟΝΑ

Κάτι που δεν έχουμε σκεφτεί είναι η καρφίτσα ή η βελόνα. Στην περίπτωση που το παιδί ή και εσείς ακόμα πετύχετε αχινό για να βγάλετε το αγκάθι.

 

ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ ΑΛΟΙΦΗ

Η αντιφλεγμονώδη αλοιφή μπορεί να περιορίσει ή και να εξαλείψει το πόνο και να μειώσει τις φλεγμονές που υπάρχουν. Μπορεί το παιδάκι σας να στραμπουλήξει το πόδι ή το χέρι του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Οπότε καλό είναι να έχετε μαζί σας μια τέτοια αλοιφή.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tips & tricks για υγιή μαλλιά από τον hairstylist της Meghan Markle

Ο hairstylist της Meghan Markle αποκάλυψε tips & tricks για υγιή μαλλιά.  Αν θες να κάνεις ότι και οι stars δεν έχεις παρά ν' ακολουθήσεις...

Συμβουλές για να αποκτήσετε μια μοναδική σχέση με τη κόρη σας

Αλήθεια, μήπως ανήκετε και εσείς στις μαμάδες που θέλουν να τις θαυμάζει η κόρη τους; Μήπως θέλετε να είσαι το πρότυπό της; Έχετε αναρωτηθεί...

«Άγριες Μέλισσες»: 5+1 φωτογραφίες του Κωνσταντή που δείχνουν πόσο sexy είναι

Οι «Άγριες Μέλισσες» δεν έχουν φτάσει τυχαία στην πρώτη θέση του πίνακα τηλεθέασης. Λίγο η πλοκή της σειράς, λίγο η σκηνοθετική άποψη σε συνδυασμό με...

Οι celebrities μεταμορφώθηκαν σε Χριστούγεννα και εντυπωσιάζουν

Επώνυμοι της εγχώριας showbiz μεταμορφώθηκαν σε ... Χριστούγεννα και εντυπωσιάζουν. Οι επώνυμοι βρίσκονται σε Χριστουγεννιάτικο mood και μας βάζουν στο πνεύμα με τον πιο έξυπνο...

Tabata: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις γι’ αυτό το είδος γυμναστικής

Κατά καιρούς, στο χώρο της γυμναστικής προστίθενται καινούρια είδη άσκησης που δεν είναι και τόσο γνωστά στο ευρύ κοινό. Ένα από αυτά τα είδη...