Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε σχολική τσάντα

Η ώρα έφτασε. Τα σχολεία ανοίγουν στις 14 Σεπτεμβρίου και οι γονείς ετοιμάζονται να κάνουν τις σχολικές αγορές. Γραφική ύλη, σχολικές τσάντες και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται ένα παιδί για να είναι ετοιμοπόλεμο στο σχολείο.

Η σχολική τσάντα είναι ο πρώτος και κύριος εξοπλισμός, γι’ αυτό και η επιλογή της πρέπει να γίνεται με σωστά κριτήρια και όχι τι αρέσει στο παιδί.

ΩΡΑΙΑ ΤΣΑΝΤΑ Ή ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ;

Η εμφάνιση δεν είναι το κριτήριο για ν’ αγοράσετε σχολική τσάντα στο παιδί σας. Η επιλογή της θα πρέπει να γίνεται με γνώμονα τη λειτουργικότητα της. Να εξυπηρετεί, δηλαδή, το παιδί και κυρίως, να είναι βολική και να μην το κουράζει σωματικά.

 

ΤΡΟΛΕΙ Ή ΩΜΟΥ;

Πολλοί γονείς προβληματίζονται ποιο είδος τσάντας να επιλέξουν. Τρόλεϊ, αυτή δηλαδή με τα ροδάκια; Ή πλάτης; Και οι δύο έχουν τα πλεονεκτήματα, αλλά και μειονεκτήματα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι τσάντες με τα ροδάκια ενδείκνυνται για τις περιπτώσεις, όπου τα παιδιά έχουν να διανύσουν μία απόσταση από το σπίτι μέχρι το σχολείο. Δεν ενδείκνυνται, όμως, για την περίπτωση που έχουν να ανέβουν σκάλες στο σχολείο και θα πρέπει να την κουβαλήσουν με τα χέρια τους.

Επίσης, θα πρέπει να έχετε υπόψιν, ότι έχουν πιο πολλές και γρήγορα φθορές, από το σούρσιμο στο δρόμο. Και οι περισσότερες είναι δύσκολες στο πλύσιμο.

Οι τσάντες πλάτης, από την άλλη, είναι κουραστικές κι επιβαρύνουν το σκελετό του παιδιού, κυρίως, όταν έχει να διανύσει απόσταση. Αν είναι, όμως, να τη μεταφέρει από το αυτοκίνητο μέχρι την τάξη, έχοντας  ουσιαστικά να διανύσει μόνο το προαύλιο, προτιμήστε την.

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΤΣΑΝΤΑΣ

 

Αν επιλέξετε τσάντα με ροδάκια θα πρέπει να προσέξετε τα εξής:

  • Τα ροδάκια να είναι καλής ποιότητας ώστε να γίνεται πιο εύκολα το σπρώξιμο, αλλά και να μην χαλάσουν με τη μία, διότι δύσκολα μπορούν να επισκευαστούν.
  • Ο σκελετός να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφρύς. Αυτό για την περίπτωση, που το παιδί θα χρειαστεί να την κουβαλήσει και να μην είναι… ασήκωτη.
  • Το χερούλι θα πρέπει να αυξομειώνεται, ώστε να το ρυθμίζετε σύμφωνα με το ύψος του παιδιού.

Αν επιλέξτε τσάντα ώμου θα πρέπει να προσέξετε τα εξής:

  • Να έχει δύο λουριά, ώστε να μοιράζεται το βάρος καλύτερα στους ώμους και στην πλάτη.
  • Τα λουριά να είναι φαρδιά και από μαλακό υλικό για πιο άνετη εφαρμογή. Επίσης, να είναι ρυθμιζόμενα.
  • Να έχει ζωνάκια για να δένει στη μέση, ώστε να μοιράζεται το βάρος της και να μην επιβαρύνει μόνο τους ώμους.
  • Να είναι υφασμάτινη και ελαφριά.
  • Να μην είναι δερμάτινη, καθώς δεν ενδείκνυται για τις πρώτες τάξεις του δημοτικού.
  • Να έχει τουλάχιστον 2 με 3 εσωτερικές θήκες με ξεχωριστούς χώρους. Έτσι και τα πράγματα του θα είναι τακτοποιημένα και το βάρος θα κατανέμεται σωστά.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κωνσταντίνου και Ελένης: Δείτε πώς είναι σήμερα η Λίλα

Το «Κωνσταντίνου και Ελένης» είναι μια από τις πιο επιτυχημένες και αγαπητές σειρές στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Όσες φορές κι αν προβληθεί στον...

H Μαρία Mαραγιάννη μας εξηγεί τα οφέλη των ραχιαίων μέσω του pilates

Η pilates instructor Μαρία Mαραγιάννη μας εξηγεί ποια είναι τα οφέλη των ραχιαίων μυών μέσα από τη γυμναστική του pilates. «Θα μπορούσα να περιγράψω τα...

Γιατί πρέπει να κόψουμε τη ζάχαρη

Τη ζάχαρη τη συναντάμε παντού. Στα γλυκά, στο καφέ μας- όσοι τον πίνουμε με ζάχαρη- ακόμη και στο φαγητό, για να του δώσει μια...

GNTM: Η παρέμβαση του Καράβα έφερε την μεγάλη ανατροπή

Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στο GNTM. Η σημερινή δοκιμασία αποχώρησης του GNTM ήταν αρκετά επεισοδιακή για όλους τους παίκτες. Ο Γιώργος Καράβας λίγο πριν ξεκινήσει η...

Ο Γιάννης Ζευγώλης έκανε βιβλίο το «13033»

Το «13033» έγινε βιβλίο από τον συγγραφέα Γιάννη Ζευγώλη.  Ο Βασίλης Βασιλικός υπογράφει τον πρόλογο του νέου βιβλίου του Γιάννη Ζευγώλη με τίτλο «13033» Το «13033»...