Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε σχολική τσάντα

Η ώρα έφτασε. Τα σχολεία ανοίγουν στις 14 Σεπτεμβρίου και οι γονείς ετοιμάζονται να κάνουν τις σχολικές αγορές. Γραφική ύλη, σχολικές τσάντες και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται ένα παιδί για να είναι ετοιμοπόλεμο στο σχολείο.

Η σχολική τσάντα είναι ο πρώτος και κύριος εξοπλισμός, γι’ αυτό και η επιλογή της πρέπει να γίνεται με σωστά κριτήρια και όχι τι αρέσει στο παιδί.

ΩΡΑΙΑ ΤΣΑΝΤΑ Ή ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ;

Η εμφάνιση δεν είναι το κριτήριο για ν’ αγοράσετε σχολική τσάντα στο παιδί σας. Η επιλογή της θα πρέπει να γίνεται με γνώμονα τη λειτουργικότητα της. Να εξυπηρετεί, δηλαδή, το παιδί και κυρίως, να είναι βολική και να μην το κουράζει σωματικά.

 

ΤΡΟΛΕΙ Ή ΩΜΟΥ;

Πολλοί γονείς προβληματίζονται ποιο είδος τσάντας να επιλέξουν. Τρόλεϊ, αυτή δηλαδή με τα ροδάκια; Ή πλάτης; Και οι δύο έχουν τα πλεονεκτήματα, αλλά και μειονεκτήματα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι τσάντες με τα ροδάκια ενδείκνυνται για τις περιπτώσεις, όπου τα παιδιά έχουν να διανύσουν μία απόσταση από το σπίτι μέχρι το σχολείο. Δεν ενδείκνυνται, όμως, για την περίπτωση που έχουν να ανέβουν σκάλες στο σχολείο και θα πρέπει να την κουβαλήσουν με τα χέρια τους.

Επίσης, θα πρέπει να έχετε υπόψιν, ότι έχουν πιο πολλές και γρήγορα φθορές, από το σούρσιμο στο δρόμο. Και οι περισσότερες είναι δύσκολες στο πλύσιμο.

Οι τσάντες πλάτης, από την άλλη, είναι κουραστικές κι επιβαρύνουν το σκελετό του παιδιού, κυρίως, όταν έχει να διανύσει απόσταση. Αν είναι, όμως, να τη μεταφέρει από το αυτοκίνητο μέχρι την τάξη, έχοντας  ουσιαστικά να διανύσει μόνο το προαύλιο, προτιμήστε την.

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΤΣΑΝΤΑΣ

 

Αν επιλέξετε τσάντα με ροδάκια θα πρέπει να προσέξετε τα εξής:

  • Τα ροδάκια να είναι καλής ποιότητας ώστε να γίνεται πιο εύκολα το σπρώξιμο, αλλά και να μην χαλάσουν με τη μία, διότι δύσκολα μπορούν να επισκευαστούν.
  • Ο σκελετός να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφρύς. Αυτό για την περίπτωση, που το παιδί θα χρειαστεί να την κουβαλήσει και να μην είναι… ασήκωτη.
  • Το χερούλι θα πρέπει να αυξομειώνεται, ώστε να το ρυθμίζετε σύμφωνα με το ύψος του παιδιού.

Αν επιλέξτε τσάντα ώμου θα πρέπει να προσέξετε τα εξής:

  • Να έχει δύο λουριά, ώστε να μοιράζεται το βάρος καλύτερα στους ώμους και στην πλάτη.
  • Τα λουριά να είναι φαρδιά και από μαλακό υλικό για πιο άνετη εφαρμογή. Επίσης, να είναι ρυθμιζόμενα.
  • Να έχει ζωνάκια για να δένει στη μέση, ώστε να μοιράζεται το βάρος της και να μην επιβαρύνει μόνο τους ώμους.
  • Να είναι υφασμάτινη και ελαφριά.
  • Να μην είναι δερμάτινη, καθώς δεν ενδείκνυται για τις πρώτες τάξεις του δημοτικού.
  • Να έχει τουλάχιστον 2 με 3 εσωτερικές θήκες με ξεχωριστούς χώρους. Έτσι και τα πράγματα του θα είναι τακτοποιημένα και το βάρος θα κατανέμεται σωστά.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Big Brother: Το βέτο έφερε μεγάλη ανατροπή

Μεγάλη ανατροπή στο Big Brother μετά την τελευταία ψηφοφορία προς αποχώρηση. Ο Δημήτρης Κεχαγιάς, η Σοφία Δανέζη και η Άννα-Μαρία Ψυχαράκη ήταν οι τρεις υποψήφιοι...

Λήμνος: Το νησί με τις αμμοθίνες και τα αρχαϊκά μυστήρια (pics)

Η Λήμνος είναι το όγδοο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας με έκταση 476 τετραγωνικά χιλιόμετρα και το τέταρτο σε μήκος ακτών (310 χιλιόμετρα). Βρίσκεται στο...

Νύχια Checkerboard : Το νέο trend στα νύχια που εντυπωσιάζει

Το checkeboard print είναι το νέο trend στα νύχια τον φετινό χειμώνα. Το checkerboard print είναι η τάση στο μανικιούρ που έχει αέρα urban αισθητικής...

«Το θέατρο αιμορραγεί»: Ηθοποιοί στέλνουν το δικό τους μήνυμα (vid)

«Κραυγή αγωνίας» από τους ηθοποιούς του θεάτρου, μέσα από μια εντυπωσιακή φωτογράφηση και ένα video «γροθιά στο στομάχι». Το περιοδικό Koita magazine - της εταιρίας...

Κορίτσια, ο Σάκης μας δείχνει το κορμί του και «ρίχνει» το Instagram

Ο Σάκης Αρσενίου απολαμβάνει τον ήλιο και τη θάλασσα, ενώ παράλληλα συζητάει για τα νέα του επαγγελματικά σχέδια. Ο αγαπημένος τραγουδιστής, βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη...