Σχολική τσάντα: Τι πρέπει να προσέξετε για να μη δημιουργήσει προβλήματα υγείας στο παιδί

Αύριο ανοίγουν τα σχολεία και το μαρτύριο ξεκινάει όχι μόνο για τα παιδιά μας, αλλά και για εμάς. Πρωινό ξύπνημα, διάβασμα και εξωσχολικές δραστηριότητες μπαίνουν ξανά σε ισχύ.

Βέβαια, η φετινή χρονιά θα είναι δύσκολη για όλους μας, καθώς πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα.

Σήμερα, θα μιλήσουμε για τη σχολική τσάντα και τα όσα πρέπει να προσέξουμε έτσι ώστε να προστατέψουμε τα παιδιά μας από προβλήματα υγείας.

Η σχολική τσάντα είναι από τα πρώτα πράγματα που αγοράζουμε. Έτσι δεν είναι; Φυσικά, αφού στη «μάχη δεν πάμε χωρίς πολεμοφόδια».

Βέβαια, θα είναι καλό να γνωρίζετε, πώς όσο χρήσιμη και να είναι, μπορεί να γίνει επικίνδυνη για την υγεία του παιδιού σας.

Θα μου πείτε, τώρα, και θα πάει χωρίς τσάντα στο σχολείο; Όχι, φυσικά, δεν λέμε αυτό. Απλά, θέλει κάποια προσοχή στο πως τη μεταφέρουν τα παιδιά και στο πόσο τη γεμίζουν.

Σε καμία περίπτωση η τσάντα δεν πρέπει να υπερβαίνει το 10 με 15% του σωματικού βάρους των παιδιών. Οι τροχήλατες είναι οι πιο ενδεδειγμένες, ενώ αν έχετε τσάντα ώμου, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά, αυτή θα πρέπει να διαθέτει δύο λουριά και ο μαθητής να χρησιμοποιεί και τα δύο και όχι μόνο το ένα, προκειμένου να μοιράζεται το βάρος και στους δύο ώμους.

Επίσης, τα λουριά θα πρέπει να έχουν επένδυση για να μην τραυματίζουν τους μαθητές στα σημεία που τη φορούν, ενώ ακόμη καλύτερα είναι να διαθέτει και ζώνη στη μέση, ώστε να μοιράζεται το βάρος ομοιόμορφα στο σώμα.

Ακόμη, τα πράγματα πρέπει να τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο στην τσάντα ώστε να μοιράζεται το βάρος μεταξύ της κύριας θήκης και των δευτερευόντων αποθηκευτικών χώρων.

Η Αμερικανική Ακαδημία Ορθοπεδικών Χειρουργών, οι τσάντες ώμου αν είναι υπερβολικά βαριές και δεν χρησιμοποιούνται σωστά, μπορούν να προκαλέσουν πόνους στην πλάτη, τους ώμους, και το λαιμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έξυπνα tips για να οργανώσεις τα κοσμήματά σου

Τα κοσμήματα είναι το αγαπημένο αξεσουάρ όλων των γυναικών, αφού με αυτά τελειοποιούμε την εμφάνισή μας.  Γυναίκα χωρίς κοσμήματα είναι τούρτα χωρίς σοκολάτα. Είναι τα...

Ελένη Μενεγάκη: Η φωτογραφία από το Μεξικό και το μήνυμά της

Η Ελένη Μενεγάκη δημοσίευσε μια φωτογραφία από το Μεξικό, όπου είχε βρεθεί το 2016. Η παρουσιάστρια αναπολεί τα ταξίδια που έκανε και μοιράζεται φωτογραφίες με...

Πέτρος Λαγούτης-#metoo: «Πρέπει να βγουν να μιλήσουν απ’ όλους τους χώρους»

Ο Πέτρος Λαγούτης είναι από τα πρόσωπα που διατηρούν ενεργό ρόλο στο κίνημα #metoo. Μέσω των social media, αλλά και των συνεντεύξεών του, εκφράζει...

Πως θ’αφαιρέσεις απ’ τα ρούχα σου το λεκέ από κραγιόν

Το κραγιόν είναι το απαραίτητο αξεσουάρ στη τσάντα μας. Χωρίς αυτό είμαστε «χαμένες». Τι γίνεται όμως όταν με αυτό λερώσουμε τα ρούχα μας άθελα μας;...

Γάλα αμυγδάλου: Πώς να το φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι και γιατί πρέπει να το πίνουμε

Την ώρα που η χορτοφαγική διατροφή γίνεται όλο και πιο δημοφιλής υπάρχουν υποκατάστατα του ζωικού γάλατος που είναι το ίδιο γευστικά και μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια το...