Σχολική τσάντα: Τι πρέπει να προσέξετε για να μη δημιουργήσει προβλήματα υγείας στο παιδί

Αύριο ανοίγουν τα σχολεία και το μαρτύριο ξεκινάει όχι μόνο για τα παιδιά μας, αλλά και για εμάς. Πρωινό ξύπνημα, διάβασμα και εξωσχολικές δραστηριότητες μπαίνουν ξανά σε ισχύ.

Βέβαια, η φετινή χρονιά θα είναι δύσκολη για όλους μας, καθώς πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα.

Σήμερα, θα μιλήσουμε για τη σχολική τσάντα και τα όσα πρέπει να προσέξουμε έτσι ώστε να προστατέψουμε τα παιδιά μας από προβλήματα υγείας.

Η σχολική τσάντα είναι από τα πρώτα πράγματα που αγοράζουμε. Έτσι δεν είναι; Φυσικά, αφού στη «μάχη δεν πάμε χωρίς πολεμοφόδια».

Βέβαια, θα είναι καλό να γνωρίζετε, πώς όσο χρήσιμη και να είναι, μπορεί να γίνει επικίνδυνη για την υγεία του παιδιού σας.

Θα μου πείτε, τώρα, και θα πάει χωρίς τσάντα στο σχολείο; Όχι, φυσικά, δεν λέμε αυτό. Απλά, θέλει κάποια προσοχή στο πως τη μεταφέρουν τα παιδιά και στο πόσο τη γεμίζουν.

Σε καμία περίπτωση η τσάντα δεν πρέπει να υπερβαίνει το 10 με 15% του σωματικού βάρους των παιδιών. Οι τροχήλατες είναι οι πιο ενδεδειγμένες, ενώ αν έχετε τσάντα ώμου, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά, αυτή θα πρέπει να διαθέτει δύο λουριά και ο μαθητής να χρησιμοποιεί και τα δύο και όχι μόνο το ένα, προκειμένου να μοιράζεται το βάρος και στους δύο ώμους.

Επίσης, τα λουριά θα πρέπει να έχουν επένδυση για να μην τραυματίζουν τους μαθητές στα σημεία που τη φορούν, ενώ ακόμη καλύτερα είναι να διαθέτει και ζώνη στη μέση, ώστε να μοιράζεται το βάρος ομοιόμορφα στο σώμα.

Ακόμη, τα πράγματα πρέπει να τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο στην τσάντα ώστε να μοιράζεται το βάρος μεταξύ της κύριας θήκης και των δευτερευόντων αποθηκευτικών χώρων.

Η Αμερικανική Ακαδημία Ορθοπεδικών Χειρουργών, οι τσάντες ώμου αν είναι υπερβολικά βαριές και δεν χρησιμοποιούνται σωστά, μπορούν να προκαλέσουν πόνους στην πλάτη, τους ώμους, και το λαιμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα οφέλη της αγκαλιάς στην υγεία μας

Αυτή την περίοδο λείπει σε όλες μας μια αγκαλιά. Από εκείνες τις σφιχτές, ουσιαστικές που μέχρι πριν λίγους μήνες τις κάναμε χωρίς να το...

«Άγριες Μέλισσες»: Άφωνη η Σκορδά με τον «Τάκη»- «Πας καλά; Γιατί γελάς παιδί μου;»

«Άγριες Μέλισσες»: Συνεχίζουν ακάθεκτες να καθηλώνουν το τηλεοπτικό κοινό. Ο Αργύρης Πανταζάρας από τις «Άγριες Μέλισσες» το πρωί της Δευτέρας (30/11) ήταν καλεσμένος στην  Φαίη...

Νέοι στόχοι και γιατί πρέπει να τους θέτουμε

Συνήθως με την έναρξη της νέας χρονιάς, θέτουμε και τους στόχους που θέλουμε να κατακτήσουμε. Οι στόχοι προκύπτουν από τις ανάγκες του καθενός μας και...

Φάρμα: Θυμάστε την νικήτρια του reality πριν 19 χρόνια;

Η Φάρμα προβλήθηκε για πρώτη φορά πριν 19 ολόκληρα χρόνια μέσα από τη συχνότητα του Mega με παρουσιαστή τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Η Ειρήνη Πιπιτσούλη ήταν...

Κετογονική δίαιτα: Ποιες τροφές περιλαμβάνει

Η κετογονική δίαιτα είναι ιδιαιτέρως γνωστή και έχει πολλούς υποστηρικτές ανά τον κόσμο.  Η κετογονική δίαιτα είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες. Το σώμα παράγει κετόνες στο...