Συνεπιμέλεια: Ποιοι και γιατί πιέζουν να «παγώσει» το νομοσχέδιο;

Τις τελευταίες ημέρες, διάφοροι νομικοί και πολιτικοί κύκλοι επιχειρούν «με νύχια και με δόντια» να βάλουν εμπόδια στη μεγάλη προσπάθεια του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, να μεταρρυθμίσει επί τω δικαιότερω το οικογενειακό δίκαιο και την συνεπιμέλεια των τέκνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, διάφορα κέντρα και… παράκεντρα, νομικά και πολιτικά επιχειρούν να σταματήσουν τη μεταρρύθμιση, γυρίζοντας πίσω το νομοσχέδιο, με στόχο να μην αλλάξει απολύτως τίποτα.

συνεπιμέλεια

Επίσημα ακούγεται ότι λόγω της επιβολής του αυστηρού lockdown, το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με το φλέγον αυτό ζήτημα. Πίσω από τις κουρτίνες, είναι γνωστό ότι συγκεκριμένες δικηγόροι που ασχολούνται με γυναικείες και φεμινιστικές οργανώσεις, μαζί με έναν συγκεκριμένο νομικό, έχουν φτιάξει ένα ισχυρό λόμπι κατά του νομοσχεδίου και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να σταματήσουν την έγκρισή του.

Οι βουλευτίνες του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και τα νομικά λόμπι

Στο σκοτεινό έργο του, το συγκεκριμένο νομικό λόμπι, έχει συμπαραστάτες συγκεκριμένες πολιτικούς τόσο από τη Νέα Δημοκρατία, όσο και από το ΠΑΣΟΚ. Νυν και πρώην βουλευτίνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που εφορμούν λόγω των προσωπικών τους διαζυγίων και των αντιδικιών με τους πρώην συζύγους τους. Επηρεαζόμενες από τις προσωπικές τους αντιπαλότητες και εμμονές, επιχειρούν με κάθε τρόπο να σταματήσουν την πρόοδο.

Γνωστές κυρίες που στο παρελθόν απασχόλησαν αρνητικά την επικαιρότητα – σε σκανδαλοθηρικές εφημερίδες και τηλεοπτικές εκπομπές – με ομηρικούς ενδοοικογενειακούς καυγάδες και διαζύγια. «Κυρίες» που έβαλαν «μπροστά» τα παιδιά τους για να διεκδικήσουν εκατομμύρια από κινητές και ακίνητες περιουσίες, έρχονται τώρα ως τιμητές της ηθικής να μιλήσουν για το τι είναι δίκαιο και τι δεν είναι στη ζωή ενός παιδιού. «Κυρίες» που έκαναν όχημα τα παιδιά τους για να πάρουν λίγα σπίτια και λίγα μετρητά από τους πρώην συζύγους τους, πιέζουν τώρα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να καθυστερήσει την προώθηση και την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Ο κ. Τσιάρας οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να υπερασπιστεί το ήθος και την καθαρή πολιτική του διαδρομή. Να μην υποκύψει σε κανένα σκοτεινό κύκλο και σε κανέναν φορέα ιδεολογικών εμμονών.

Θα πρέπει όλοι αυτοί οι σκοτεινοί κύκλοι που διακινούν την αντίθεσή τους στην αλλαγή του νόμου για τη συνεπιμέλεια να μας εξηγήσουν αν μπορούμε να συνεχίσουμε να αποδεχόμαστε τον γονέα των «2/30», των δυο διανυκτερεύσεων το μήνα; Ή τον γονέα μερικών ωρών.

οικογένεια

Τι δείχνουν οι διεθνείς μελέτες

Κάπου εδώ να σημειωθεί ότι όλες οι διεθνείς μελέτες καταλήγουν ότι ο ποιοτικός χρόνος ενός παιδιού με το γονιό πρέπει να είναι τουλάχιστον 35%, ενώ η Αμερικανίδα καθηγήτρια Linda Nielsen σε συγκριτική ανάλυση 60 μελετών (μετανάλυση) καταλήγει ότι τα παιδιά επωφελούνται σημαντικά από τη συνεπιμέλεια ακόμη και όταν οι γονείς είχαν υψηλά επίπεδα σύγκρουσης. Αντίστοιχα πορίσματα αναπτύχθηκαν και εντός της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής από τους ειδικούς που κλήθηκαν. Τα ίδια υποστηρίζει η Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία, ο Συνήγορος του Πολίτη, οι Έλληνες Κοινωνιολόγοι, και ο νέος νόμος διασφαλίζει το 1/3 πραγματικής γονεϊκής παρουσίας – εννοείται υπό κανονικές συνθήκες.

Αυτή είναι η επιστημονική αλήθεια και καταρρίπτει όλα τα fake news που διακινούνται εναντίον των μπαμπάδων και εναντίον όλων των ιδεοληπτικών που θεωρούν ότι το παιδί γίνεται «μπαλάκι» όταν μένει με τον πατέρα του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άνγκελα Μέρκελ: Η αυστηρή καγκελάριος με αδυναμία στα ταγιέρ

Η Άνγκελα Δωροθέα Μέρκελ γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου του 1954 και είναι η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας από την ίδρυση του Ομοσπονδιακού Κράτους...

Στιλιστικά tips για γυναίκες με πλούσιο στήθος

Μπορεί ένα μεγάλο μπούστο να φαίνεται αξιοζήλευτο και εντυπωσιακό στα μάτια μας, συχνά όμως οι γυναίκες με πλούσιες καμπύλες αντιμετωπίζουν ενδυματολογικές δυσκολίες. Η εύρεση της...

Πως θα πετύχεις τα τέλεια φρύδια

Τα φρύδια είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του προσώπου μας. Και έτσι χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση ώστε να είναι καλοσχηματισμένα και όμορφα. Το κατάλληλο...

Εντίθ Πιάφ: Η ζωή και το διαχρονικό της έργο

Η Εντίθ Πιάφ μας άφησε σαν σήμερα πριν από 57 ολόκληρα χρόνια (πεθ. 1963), αφήνοντας πίσω της ένα διαχρονικό έργο, παρά την θυελλώδη ζωή...

10+1 κόλπα για να του κάνεις στο κρεβάτι

Ως γνωστόν, ο βασικότερους λόγους που απατούν οι άντρες, είναι το κακό “κρεβάτι”. Σίγουρα πολλές γυναίκες, δεν έχουν την απαιτούμενη πείρα που ζητάει ένας...