fbpx

Πως θα κάνετε το παιδί σας να συνηθίσει τη μάσκα

Η χρήση της μάσκας έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Η νέα πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε, την επιβάλλει και γι’αυτό πρέπει να τη συνηθίσουμε.

Μπορεί οι ενήλικες, λίγο- πολύ να την έχουμε συνηθίσει, αλλά για τα παιδιά είναι κάτι καινούριο, γιατί πρέπει να την φοράνε όχι μόνο κατά την διάρκεια των μαθημάτων, αλλά ακόμα και στα διαλείμματα.

Και επειδή μιλάμε για παιδιά, όσοι είναι γονείς, ξέρουν ότι δεν θα είναι καθόλου εύκολο να προσαρμοστούν. Εδώ, δεν προσαρμόζονται οι μεγάλοι, πως είναι δυνατόν να προσαρμοστούν τα παιδιά;

 

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΦΟΡΑΝΕ;

Κανείς δεν έχει γεννηθεί, να ξέρει τα πάντα. Όλα είναι μια συνεχής εκπαίδευση. Είτε προέρχεται από το σχολείο, είτε από το σπίτι. Όπως, έχουμε μάθει στα παιδιά, να προσέχουν όταν περνάνε το δρόμο ή να φορούν τη ζώνη στο αυτοκίνητο ή να βουρτσίζουν τα δόντια τους πριν πέσουν για ύπνο, έτσι θα τα μάθουμε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Η κάθε λογής εκπαίδευση έχει μοναδικό σκοπό να μάθει στα παιδιά να προσέχουν τον εαυτό τους αν θέλουν να είναι καλά και υγιή.

 

Πως γίνεται η εκπαίδευση;

Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να γνωρίζουν τον λόγο για τον οποίο γίνεται ότι γίνεται. Ο γονιός πρέπει να εξηγήσει την αιτία, πως είναι ο κοροναϊός, δείχνοντας εικόνας από το διαδίκτυο.

Στη συνέχεια, να προσπαθήσει να κάνει το παιδί να καταλάβει από που προέρχεται με ποιο τρόπο μεταδίδεται. Και καταλήγει πως η χρήση μάσκας, οι αποστάσεις μεταξύ των ανθρώπων, και το πλύσιμο των χεριών είναι οι μόνοι διέξοδοι ώστε να παραμείνουμε υγιείς.

Πως πρέπει να συμπεριφέρονται οι γονείς;

Ας πάρουμε σαν δεδομένο την επίδραση που έχει ο γονιός στο παιδί του. Αν για παράδειγμα μπούμε στο αυτοκίνητο και βάλουμε τη ζώνη- αφού πρώτα του έχουμε εξηγήσει ότι η ζώνη είναι για ασφάλεια- και το κάνουμε μαζί με το παιδί, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να διαμορφώσουμε την επιτυχία της συγκεκριμένης εκπαίδευσης. Έτσι κάθε φορά που το παιδί, θα μπαίνει στο αυτοκίνητο, θα βάζει τη ζώνη του.

Η ίδια διαδικασία ισχύει και για την μάσκα. Αν ο γονιός χρησιμοποιεί και ο ίδιος μάσκα, πλένει τα χέρια του, δείχνει πώς απορρίπτονται οι μάσκες, πώς και πότε χρησιμοποιούνται τα αντισηπτικά είδη, στη πράξη διαμορφώνει την επιτυχία και σε αυτή την εκπαίδευση. 

Υπάρχουν κόλπα, ώστε να τους φανεί η μάσκα ευχάριστη;

Οι απειλές και το «πρέπει» καλό είναι ν’αποφεύγονται. Ο εκφοβισμός είναι κακός σύμβουλος. Ποτέ μην πείτε στο παιδί «Πρέπει να φορέσεις τη μάσκα γιατί αλλιώς θα σε διώξουν από το σχολείο».

Αυτό που έχει σημασία είναι να εστιάσετε στην φροντίδα τους. Μπορεί να χρησιμοποιήσει βιντεάκια που δείχνουν τις κινήσεις στο πλύσιμο των χεριών με τη χρήση σαπουνιού, το παιδί εκπαιδεύεται να τραγουδά ώστε να αντιληφθεί τη χρονική διάρκεια του πλυσίματος των χεριών, μπορεί να συμμετέχει στο καθάρισμα των επιφανειών του γραφείου του ή της καρέκλας ή των παιχνιδιών του για να το κάνει αργότερα στο θρανίο και τη καρέκλα του στο σχολείο.

Πρέπει να του δώσετε να καταλάβει, πως όλα αυτά γίνονται για να είναι υγιή. Τα παιδιά είναι «σφουγγάρια», μαθαίνουν γρήγορα, αρκεί να ξέρουν το «γιατί». Μαθαίνουν να προσέχουν και μέσα από αυτή την εκπαίδευση, δεν μαθαίνουν τον φόβο αλλά τη φροντίδα και την υπευθυνότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρήσιμα tips για να μη σπάνε τα νύχια σας

Το μόνιμο πρόβλημά μας σχετικά με τα νύχια μας είναι το γεγονός ότι σε ανύποπτο χρόνο σπάνε. Ξοδεύουμε άπειρα χρήματα στη περιποίησή τους και αυτό...

Γιατί πρέπει να καταναλώνουμε απλούς υδατάνθρακες;

Οι απλοί υδατάνθρακες είναι από εκείνα τα στοιχεία που πρέπει να μειώσουμε, για να χάσουμε θερμίδες. Αυτή η άποψη επικρατεί και όλοι την ακολουθούμε...

DIH: Περιποίηση για σκασμένες φτέρνες

Τα πόδια μας, τους καλοκαιρινούς μήνες είναι από τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματός μας και περισσότερο οι φτέρνες μας, καθώς είναι εκτεθειμένες. Το σημείο...

DIY: Μάσκα μαλλιών για βαθιά ενυδάτωση

Τα μαλλιά θέλουν καθημερινή περιποίηση και για να μη χάσουν τη λάμψη και τη φρεσκάδα τους είναι απαραίτητη η ενυδάτωση τους. Ο ήλιος και το...

Έξυπνοι τρόποι για να παραμείνεις δροσερή χωρίς air condition

Καλοκαίρι χωρίς air condition δεν γίνεται, αφού η ζέστη είναι στο peak της. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντέχουν τη ζέστη και μπορεί να έχουν το...